Charleroi-KV Mechelen gaat de mist in: duel bij 1-0-stand definitief gestaakt

Print
Charleroi – KV Mechelen heeft welgeteld 37 minuten geduurd. De mist die vlak voor de wedstrijd in het Stade du Pays neerdaalde, werd uiteindelijk de grote spelbreker. Scheidsrechter Dierick legde de match bij een 1-0 voorsprong voor de Zebra’s stil, gaf het duel een tweede kans, maar ging met de rust in ‘zicht’ over tot de enige logische beslissing: de partij staken.

LEES OOK. Opvallend: Charleroi moet van uitrusting veranderen door mist, wedstrijd uiteindelijk toch gestaakt

LEES OOK. Hervatten of herspelen? Charleroi niet akkoord met datum inhaalmatch tegen KV Mechelen

Stilleggen of niet? Dat was van bij het startschot de hamvraag. De mist die in de namiddag boven Brussel hing, zakte in de vooravond richting het zuidelijker gelegen Mambourg. Nochtans hadden we er vertrouwen in. Toen we een uur voor de aftrap de ring van Charleroi opdraaiden, kwam de zon er zowaar even door. Een laatste stuiptrekking zo bleek. Christoph Dierick floot de match om 18 uur gewoon op gang, maar dan al konden de doelmannen elkaar al niet meer zien staan. Morioka maakte er vanop de stip 1-0 van, maar ondertussen verslechterde het zicht zienderogen. Dierick kon niet anders dan het duel in minuut 23 onderbreken.

Oranje bal, blauwe shirts

Na een pauze van een klein kwartier kwamen de 22 tenoren toch opnieuw naar buiten. De Zebra’s ruilden hun zwart-witte tenue in voor een blauw exemplaar. De witte bal werd vervangen door een oranje exemplaar. De ingrepen brachten geen zoden aan de dijk. “Wíj willen voetbal zien”, scandeerden de meegereisde KV-supporters. De aanhang van de promovendus was best creatief met zijn gezangen: “We zien geen kl*ten, is dat nu eerste klasse”, rolde nadien van de tribune. Het sein voor Dierick om nog eens naar binnen te gaan.

Wat nu?

In totaal mag er dertig minuten niet gevoetbald worden, en dan moet er een finaal oordeel volgen. Dieirck kwam met zijn assistenten een ultieme test doen, maar besloot haast meteen de wedstrijd definitief stop te zetten. De Pro League besliste dat de wedstrijd op 4 februari volledig opnieuw gespeeld moet worden, maar dat is tegen de zin van Charleroi. De club kan in beroep gaan tegen het voorstel.

Meer voetbalnieuws