© BELGA

© BELGA

1 / 2
thumbnail:
thumbnail:

Virton draait Beerschot een loer met controversiële vrije trap

De promotiedroom van Beerschot is opnieuw wat verder weg. Na een 1-0-nederlaag in Virton blijven Hernan Losada en co achter met 2 op 12. Al zal er op het Kiel nog lang nagekaart worden over het doelpunt van de Luxemburgers: Ribeiro scoorde na een vrije trap op het moment dat de scheidsrechter nog de lijn aan het trekken was.

Kersten Steurbaut

LEES OOK. ONS OORDEEL. Vanhamel beste man bij Beerschot, mindere dag voor Holzhauser

Kleine verrassing in het elftal bij Beerschot, waar Hernan Losada opnieuw voor een 4-3-3 koos. Sanusi bleef met een lichte blessure uit voorzorg aan de kant. Daardoor verscheen Pietermaat exact 707 dagen na zijn laatste basisplaats nog eens aan de aftrap. Tissoudali zag zijn goede invalbeurt tegen Union beloond en verdrong Saint-Louis naar de bank.

Afgelopen week dropten de spelers van Virton nog een bommetje door de training te staken omdat ze hun loon van de maand december nog niet hadden ontvangen, op het veld viel daar echter weinig van te merken. De Luxemburgers eisten voor rust het leer op - halfweg de eerste helft hadden ze maar liefst 65 procent balbezit, alleen leverde dat de thuisploeg amper kansen op. Het enige wapenfeit was een afstandsschot van Lecomte recht in de handen van Vanhamel. Een pluim op de hoed van de paars-witte defensie, die gewoon de lijn van de tweede periode doortrok.

Dan kwamen de troepen van Losada offensief veel doelgerichter voor de dag. Academisch kon je de Antwerpse aanvalsgolven niet noemen, maar met pogingen van Holzhauser, Halaimia, Ibara, Tissoudali en Brogno stond de teller na 45 minuten wel op vijf doelkansen. De beste was misschien nog voor Ibara, maar de Congolees miste op een scherpe voorzet van Halaimia volledig zijn schot. Tekenend voor de eerste helft van de Kielse nummer 13, die vaak wat onbeholpen met het rond ding op het veld omsprong.

Na de pauze zakte Beerschot weg en zette Virton het balbezit wel om in doelgevaar. Binnen de tien minuten werd Vanhamel al twee keer aan het werk gezet, maar de pogingen van Lapoussin en Ribeiro misten kracht om de bebaarde doelman echt te verontrusten. Een kopbal van Couturier vloog over doel.

Een kwartier voor tijd was het dan toch raak. Na een snel genomen vrije trap trapte Ribeiro het leer in twee tijden in de verste hoek voorbij Ribeiro. Opvallend: scheidsrechter Arthur Denil was op het moment van de vrije trap nog een lijn voor het muurtje aan het trekken met zijn vanishing spray, maar keurde ondanks het protest van Beerschot het doelpunt gewoon goed. Terecht? Als de ref niet expliciet zegt dat er moet gewacht worden, dan mag in principe de vrije trap onmiddellijk genomen worden. De prijs voor de fair play zullen ze er bij Virton niet mee winnen, slim is het dan weer wel.

Bij Beerschot werd een onzichtbare Holzhauser intussen naar de kant gehaald. De Oostenrijker was dit seizoen betrokken bij zowat de helft van de Antwerpse doelpunten, maar kon in Virton nooit voor onrust in de defensie van de thuisploeg zorgen. Losada gooide Placca en Noubissi nog in de strijd in de hoop om een punt uit de brand te slepen, maar het slotoffensief leverde niets meer op. Prychynenko was nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbalpoging belandde naast de kooi van Moris.

Zo blijft Beerschot achter met 2 op 12 en ziet het de kansen op een ticket voor de promotiefinale weer wat verder wegglijden. De goede start in de tweede periode is zo helemaal teniet gedaan.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws