Archiefbeeld. © rr

Vier mannen aangehouden na gijzeling van 27-jarige vrouw

Vier mannen uit Ekeren, Antwerpen en Hoboken zijn vrijdag aangehouden door de onderzoeksrechter nadat ze een 27-jarige vrouw gegijzeld hadden in Antwerpen. Ze sloegen ook haar vriend in elkaar. De vrouw bleef ongedeerd.

dvd

Een verwarde man deed donderdagochtend bij de politie aangifte van de gijzeling van zijn 27-jarige vriendin. De federale politie van Antwerpen opende meteen een onderzoek.

“De 22-jarige man, een boekhouder van beroep, heeft gokschulden”, zegt Lieselotte Claessens van het Antwerpse parket. “Woensdagavond namen verschillende mannen hem mee in een minibus en brachten ze hem naar een pand. Daar kreeg hij zware slagen en werd hij gekneveld. De verdachten ontvoerden daarna zijn 27-jarige vriendin uit Borgerhout. Ze sloten haar op en hielden haar gevangen.”

De man werd daarop vrijgelaten om het losgeld voor zijn vriendin te verzamelen en om zijn gokschulden af te betalen.

“Dankzij een sterke samenwerking tussen de lokale politie van Antwerpen, de federale gerechtelijke politie Oost-Vlaanderen en Antwerpen en de speciale eenheden van de federale politie kon er snel resultaat geboekt worden”, aldus Claessens. “Donderdag kon de vrouw door de politie bevrijd worden. Ze bleef ongedeerd.”

Vier mannen, een 25-jarige man uit Ekeren, een 25-jarige man en zijn 27-jarige broer uit Antwerpen en een 27-jarige man uit Hoboken, werden gearresteerd. De onderzoeksrechter heeft de vier mannen vrijdag aangehouden en dinsdag verschijnen ze voor de raadkamer.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio