© AP

Exit David Goffin: Rus Rublev is in vier sets te sterk voor Luikenaar in derde ronde Australian Open

David Goffin is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de vierde ronde van de Australian Open. De Luikenaar, elfde reekshoofd, moest zijn meerdere erkennen in de Rus Andrey Rublev. Die haalde het in vier sets: 6-2, 6-7, 4-6 en 6-7.

Guy Van Den Langenbergh

Twee tiebreaks: het bewijst hoe dicht het niveau van Goffin en Rublev bij elkaar lag. Enkel in de eerste set was het overwicht in het voordeel van Goffin groot met logische setwinst voor onze landgenoot.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de drie daaropvolgende sets liep het echter telkens in de cruciale fase van de wedstrijd fout voor Goffin. Rublev maakte het minste fouten en trok het laken uiteindelijk in de vierde set via de tiebreak makkelijk naar zich toe. Goffin werkte nog wel vier matchballen weg maar boog uiteindelijk het hoofd. Exit Goffin.

“Ik had deze match echt graag willen winnen”, stak de Belg na zijn nederlaag van wal. “Ik begon goed, speelde snel en agressief. Maar Rublev knokte zich terug. Uiteindelijk scheelde het op het einde weinig. Het waren vier felbevochten sets met tennis van een hoog niveau. Ik voelde me prima, maar Andrey had ook de goede vorm te pakken. Hij toonde misschien net iets meer lef op belangrijke momenten en stelde zo de winst veilig.”

Goffin won de eerste set en kwam in de tweede, met een 5-4 tussenstand, dicht bij een nieuwe setwinst. Rublev pakte toch nog de set en ging nadien op dat elan door. “Dat was inderdaad een grote kans die ik liet liggen”, vertelde de Luikenaar. “Hij kwam op 5-5 en gaf ma nadien geen mogelijkheid meer om terug te keren. Hij kreeg vertrouwen en vond zijn ritme. Hij greep zijn kansen en liet geen steek meer vallen. Spijtig dat ik verlies, ook al was het een heel goede tenniswedstrijd.”

Junior Hoogmartens

Alexander Hoogmartens (ITF-43) heeft zich zaterdag in Melbourne voor de tweede ronde van het juniorentoernooi geplaatst. In 1 uur en 09 minuten won hij met 6-3 en 6-3 van thuisspeler Derek Pham (ITF-412). Om een plaats in de achtste finales neemt de 17-jarige Hoogmartens het op tegen het Zwitserse zesde reekshoofd Leandro Riedi (ITF-10), die de Nederlander Stijn Pel (ITF-49) klopte in 7-5 en 6-3.

“Ik moet toegeven dat ik opgelucht ben”, reageerde Hoogmartens. “Het was de eerste keer in mijn loopbaan dat ik voor een publiek en met ballenrapers speelde, dat was toch wel wennen. Maar al snel kon ik me opnieuw op mijn tennis focussen. Ik amuseer me hier geweldig en doe enorm veel motivatie op. Ik kon al even sparren met Stan Wawrinka en liep in het spelersrestaurant Novak Djokovic en Rafael Nadal tegen het lijf. Ik hoop in de toekomst ook zeker deel te kunnen nemen aan Wimbledon. Ik ben benieuwd hoe ik op gras presteer.”

Exit Vliegen-Gillé

Joran Vliegen en Sander Gillé hebben zich niet kunnen plaatsen voor de achtste finales van de Australian Open. Het Belgische dubbelpaar verloor in de tweede ronde in 2 uur en 21 minuten met 7-6 (8/6), 4-6 en 6-3 van de Italiaan Simone Bolelli en de Fransman Benoit Paire. Vorig jaar bereikten Gillé en Vliegen bij hun grandslamdebuut ook de tweede ronde van Wimbledon. Op het US Open werd het Belgische duo in de eerste ronde uitgeschakeld. Vliegen schopte het vorig jaar wel tot de kwartfinales van Roland Garros, maar dat deed hij aan de zijde van de Kazach Michail Kukushkin.

MEER OVER David Goffin

Meer sportnieuws