Bestuurder rijdt door vangrail en komt in Leuvense Vaart terecht

Print
Mechelen -

Vrijdagavond is een bestuurder met zijn voertuig in de Leuvense Vaart terechtgekomen. De chauffeur ging op de Uilmolenweg in Mechelen rechtdoor in een bocht, ging dwars door de vangrail en belandde in het water. Als bij wonder kwam hij er zonder kleerscheuren vanaf.

Het ongeval gebeurde vrijdag kort voor 23u. Een automobilist die op de Uilmolenweg, in de volksmond bekend als de Hotelweg, in de richting van Mechelen-Noord reed, ging om een nog onbekende reden rechtdoor in een bocht, sleurde een groot deel van de vangrail en signalisatie mee en belandde uiteindelijk verschillende meters verderop in het water.

De bestuurder kon zichzelf in veiligheid brengen. Hij werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht, maar ondanks de enorme klap en het koude water van het kanaal, kwam hij er zonder noemenswaardige verwondingen vanaf. Het duikteam van brandweerzone Rivierenland kwam ter plaatse om na te gaan of er nog inzittenden in het voertuig zaten. Dat bleek niet het geval.

Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren is nog onduidelijk. Dat moet het verder onderzoek uitwijzen. Omdat een gewone takelwagen niet voldoende bleek te zijn, kwam een grote kraanwagen ter plaatse voor de berging van het voertuig. Daardoor werd de rijbaan een tijdlang in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

Het is niet de eerste keer dat er een ongeval gebeurt op deze plaats. In 2013 kwam een koppel uit Hemiksem om het leven nadat ze met hun wagen in het water belandden. Na het dramatische ongeval werden er lichtgevende pijlen geplaatst. Die kwamen bovenop andere maatregelen die eerder al genomen werden, zoals een zone 30, een verkeersdrempel en vangrails.

Bestuurder rijdt door vangrail en komt in Leuvense Vaart terecht
Bestuurder rijdt door vangrail en komt in Leuvense Vaart terecht
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio