Gestolen compressoren na twee jaar in Kempens bos teruggevonden

De Antwerpse politie heeft eind vorig jaar een hele resem gestolen compressoren teruggevonden. Die werden gestolen tussen 2017 en 2019 en lagen verstopt in een chalet en in twee trailers diep in een bos in Herselt. Twee verdachten werden verhoord in de zaak.

jtp

Het ging om een oude zaak die op vraag van de onderzoeksrechter heropend werd. De compressoren werden tussen 2017 en 2019 gestolen bij een bedrijf in het Antwerpse. Nieuwe elementen in het onderzoek leidden het team heling van de lokale recherche van Antwerpen naar een 40-jarige verdachte die bevestigde dat hij de goederen had aangekocht bij een ex-werknemer van de bestolen firma.

“De verdachte wees de drie plaatsen in Herselt aan waar de goederen verborgen lagen”, meldt de Antwerpse politie. “Eind 2019 trok de recherche naar de bossen van Herselt waar de gestolen compressoren teruggevonden werden. Ze lagen diep in het bos in een chalet en in twee trailers. De compressoren moesten met behulp van een terreinwagen en een aanhangwagen per vijf stuks naar de openbare weg gebracht worden.”

Twaalf mensen werkten in totaal veertien uur lang om de compressoren in twee vrachtwagens te krijgen. De verdachten van de diefstal, naast de 40-jarige man ook nog een man van 49 jaar, werden verhoord in de zaak.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio