Markt Lakborslei keert na verhuis niet meer terug

Print
Deurne -

De donderdagmarkt in de Lakborslei in Deurne verhuist in juni naar de Ten Eekhovelei. Over zes jaar, wanneer ook de Frank Craeybeckxlaan heraangelegd is, krijgt de markt daar haar nieuwe, vaste stek.

Met de heraanleg van de Lakborslei in Deurne moest er een oplossing gezocht worden voor de wekelijkse donderdagmarkt. In samenspraak met de marktkramers is dat de Ten Eekhovelei geworden, waar de markt een achttal jaar geleden ook al stond tijdens de vernieuwing van de Turnhoutsebaan in Deurne. Wanneer de Lakborslei klaar is, blijft de markt op de Ten Eekhovelei in afwachting van de heraanleg van de Frank Craeybeckxlaan. Daar krijgt de markt dan haar nieuwe, vaste stek. In het beste geval is dat binnen zes jaar.

“We zijn niet laaiend enthousiast, want een verhuis is nooit goed voor een markt”, zegt marktkramer John Michielsen. “Maar we hebben wel erg mooie vooruitzichten in de Frank Craeybeckxlaan. We zijn erg blij met de manier waarop het district ons benaderd heeft en hoe we samen in overleg tot een oplossing zijn gekomen. Daar kunnen ze op ’t Schoon Verdiep een voorbeeld aan nemen.”

Philippe Van Acker (N-VA), districtsschepen van Markten en Foren gaat volgende week verder met het overleg. “Maandag zitten we samen om alle marktkramers op de hoogte te brengen van de concrete indeling van de markt. Daar kan nog verder overleg uit volgen. Het is nu de bedoeling dat de markt aan de even kant komt te staan, tussen de Gryspeerstraat en de Lakborslei. Langs de oneven kant, richting de Lakborslei, blijft dus doorgaand verkeer mogelijk. We trekken ook nog naar de buurtbewoners.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio