Verzoening bij Ineos Phenol is mislukt, staking gaat door

Foto: Joris Herregods

Verzoening bij Ineos Phenol is mislukt, staking gaat door

Print
Beveren-Waas -

De verzoeningsvergadering bij het chemiebedrijf Ineos Phenol in Doel is mislukt. De staking, die nu al meer dan twee weken duurt, gaat door.

De directie van het bedrijf betreurt dat. “We hebben nochtans diverse voorstellen toegelicht om tegemoet te komen aan de bezorgdheden van het personeel”, zegt Nathalie Meert, woordvoerder van Ineos Phenol.

“De invoering van polyvalentie (waarbij werknemers meerdere taken moeten doen, red.) werd gespreid in de tijd. Er werd op korte termijn een tiental bijkomende aanwervingen voorzien om de veranderingen beter op te vangen. Een derde pakket maatregelen voorziet in meer begeleiding en opleiding in de fabriek. Ten slotte werd ook een sterk engagement gegeven voor een betere interne communicatie. Maar ondanks deze tegemoetkomingen blijven de vakbonden bij hun eisen en is elke poging tot verzoening onmogelijk”, zegt Nathalie Meert.

De vakbonden blijven eisen dat een ontslagen vakbondsman terug in dienst wordt genomen of een extra vergoeding krijgt tot aan zijn vervroegd pensioen. Ze willen ook een andere managementstijl.

De staking bij Ineos Phenol duurt al sinds donderdagavond 9 januari.

LEES OOK. Staking bij Ineos Phenol duurt al twee weken: chemiebedrijf stelt sociaal bemiddelaar aan

Nu in het nieuws