31% meer congrestoeristen in Dijlestad: “Levendige historische binnenstad zet Mechelen op de radar”

Foto: Patrick Hattori

31% meer congrestoeristen in Dijlestad: “Levendige historische binnenstad zet Mechelen op de radar”

Mechelen -

Het congrestoerisme zit duidelijk in de lift in Mechelen. Er worden steeds meer meetings, congressen of teambuilding georganiseerd in de Dijlestad. Dat zorgde in 2019 voor een stijging van het aantal aanvragen met maar liefst 31% ten opzichte van 2018.

De stijging van 31% is uitzonderlijk, want de voorbije jaren bleef de groei telkens beperkt, tonen de cijfers van congresbureau Meet in Mechelen. In totaal werden 268 dossiers geopend, waarvan er zo’n 150 (56%) ook effectief werden omgezet in een boeking. Negen op de tien MICE-aanvragen (Meetings, Incentives, Conferencing and Exhibitions) kwamen uit België, de overige vooral uit Nederland.

Volgens schepen van Toerisme Björn Siffer (Vld-Groen-m+) zijn vooral de centrale ligging en de vlotte bereikbaarheid van Mechelen de belangrijkste troeven. “Maar ook de compacte en levendige historische binnenstad vol boeiende verhalen, zet Mechelen met succes op de MICE-radar. We hebben dat te danken aan de vele enthousiaste partners en ambassadeurs op het veld. Vanuit het beleid zorgen we dan weer dat er voldoende ontmoetingsruimtes en overnachtingsplaatsen zijn.”

Meet in Mechelen wil nog verder blijven inzetten op congrestoerisme. Daarom organiseert het bureau bijvoorbeeld ontdekkingsdagen om meeting- en eventplanners te laten kennismaken met Mechelen en het Mechelse aanbod. Tegelijkertijd neemt Meet in Mechelen ook zelf deel aan vakbeurzen en netwerkevents.

www.meetinmechelen.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio