Zuhal Demir steekt koorvlam aan voor World Choir Games

Print

Video: Twitter Zuhal Demir

Antwerpen -

Antwerpen en Gent zijn over enkele maanden gaststeden voor de World Choir Games 2020, dat

is de grootste wedstrijd voor koren uit de hele wereld. Van 5 tot en met 15 juli worden liefst meer dan 500 koren uit de hele wereld verwacht. Vrijdagmiddag stak Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) alvast een koorvlam aan, met muzikale ondersteuking door leerlingen van het Antwerps Sint-Jan Bergmanscollege. De koorvlam zal Vlaanderen doorkruisen op de vele evenementen om het WCG2020 in de kijker te zetten. Ook op de openingsceremonie begin juli in het Sportpaleis zal de vlam een hoofdrol opeisen.

En al is de naam misschien niet zo bekend, de World Choir Games is echt wel een groot evenement. Met 537 deelnemende koren uit wel 70 landen en uit alle continenten, vestigt deze editie nu al een record. De duizenden deelnemers nemen uiteraard ook vaak familie en vrienden mee. Samen zouden die goed voor wel 30.000 buitenlandse gasten.

De meeste activiteiten zullen in Antwerpen en Gent plaatsvinden, maar ook in andere regio’s in Vlaanderen zijn er activiteiten zoals workshops en masterclasses, gegeven door nationale en internationale experts op zang- en koorgebied. De World Choir Games willen vooral generaties en mensen uit alle werelddelen verbinden met muziek.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio