(themabeeld)

(themabeeld) © Shutterstock

Betaalbare trouwjurken voor een spetterende bruiloft

Het avondfeest, de ringen, het drukwerk...het zijn maar een paar voorbeelden waarover elke aanstaande bruid zich zorgen maakt. En dan vooral over het prijskaartje. Maar gelukkig zijn er ook zaken waarop je flink kan besparen. Op je trouwjurk bijvoorbeeld, want er zijn heel wat budgetvriendelijke merken op de markt.

lla

C&A

De van oorsprong Nederlandse keten C&A heeft de voorbije jaren een kleine bruidscollectie aan hun assortiment toegevoegd. Van een klassieke jurk met ronde hals en kant tot een gedrapeerde jurk met een luchtige tulerok en bloemenapplicaties in de taille: voor minder dan 200 euro loop je al in het wit naar het altaar.

© C&A

Jurk 1: 129,90 euro - jurk 2: 179 euro - jurk 3: 79,90 euro

Y.A.S

Het Deense merk Y.A.S is zowel in de winkelstraten als online goed vertegenwoordigd. Ze mogen dan wel bekendstaan voor hun ongedwongen ontwerpen en tijdloze jurken, toch hebben de ontwerpers ook oog gehad voor de groeiende markt van betaalbare bruidsjurken. En de collectie van 2020 ligt helemaal in het verlengde van hun visie. Van losse jurken tot vloeiende stofjes. En voor wie het wat minder traditioneel mag zijn, hebben ze ook korte jurken en broekpakken in de rekken hangen.

© Y.A.S

Blazer: 79,99 euro en broek:79,99 euro - jurk: 129,99 euro - topje: 99,99 euro en rok: 99,99 euro

Sessùn

Nog steeds tot over de oren verliefd en dat mag ook je bruidskleding uitstralen? Dan ben je bij het Franse label Sessùn aan het goede adres. Het label, dat onder meer in Antwerpen een vestiging heeft, laat de romantiek oplaaien met zwierige mouwen, losse silhouetten en kant.

© Sessùn

Korte jurk: 225 euro - jurk: 275 euro - bloes: 135 euro

Ivy & Oak

Het merk bestaat intussen vier jaar en werd in Berlijn opgericht door Caroline Gentz. De onderneemster had slechts een doel voor ogen: kwaliteit leveren tegen een betaalbare prijs. Dat ze niet houdt van al te veel franjes en opsmuk is ook te merken aan haar simpele maar elegante ontwerpen.

© Ivy & Oak

Jurk 1: 349 euro - jurk 2: 349 euro - jurk 3: 199 euro

Vila

Opnieuw gaan we te rade bij de Denen. Vila werd in 1994 opgericht als onderdeel van het Deense bedrijf BESTSELLER en kon sindsdien de harten van heel wat (jonge) vrouwen veroveren. Het merk baseert zich bij de collecties op drie kernwoorden: vrouwelijk, sensueel en simpel. En dat geldt ook voor hun bruidsjurken.

© Vila

Jurk 1: 89,99 euro - jurk 2: 79,99 euro - jurk 3: 79,99 euro

NIET TE MISSEN