Mannen bieden vrouw slaapplek aan om haar te verkrachten

Foto: BELGA

Mannen bieden vrouw slaapplek aan om haar te verkrachten

Print
Antwerpen -

Het openbaar ministerie heeft vrijdag vijf jaar cel gevorderd voor twee mannen uit Antwerpen die vervolgd worden voor verkrachting. Ze hadden het slachtoffer en haar vriend een slaapplek aangeboden en hadden zich daarna aan de vrouw vergrepen.

In de nacht van 27 op 28 september hadden het slachtoffer en haar vriend een hotelkamer geboekt in Antwerpen. Ze hadden geen vaste woonplaats en sliepen doorgaans bij vrienden of sporadisch op hotel. Omdat ze het hotel niet meteen vonden, belden ze aan bij een willekeurig huis in de Lange Beeldekensstraat.

Ali A.D. (23) opende de deur. Hij wist evenmin waar het hotel was, maar bood de twee een slaapplek aan in een appartement op de Sint-Paulusplaats. A.D. belde zijn vriend Mohanad A. (22) op en met zijn vieren trokken ze ernaar toe. Ze praatten en dronken nog wat thee en gingen daarna slapen.

Het slachtoffer werd de volgende ochtend om 7 uur wakker met een pijnlijk en brandend gevoel in haar onderbuik. Ali A.D. zat voor haar op zijn knieën en deed snel zijn broek dicht. De vrouw begon te roepen, waarna ook Mohanad A. binnenkwam. Hij zei dat ze moest zwijgen over wat er gebeurd was.

De vriend van het slachtoffer ontwaakte en hoorde wat er gebeurd was. Hij gaf Mohanad A. een slag in het gezicht. Daarop greep Ali A.D. een aardappelmes en bedreigde hij het koppel. Ze slaagden er toch in om de politie te verwittigen.

A.D. ontkende eerst. A. gaf wel toe dat hij seks met het slachtoffer had terwijl ze sliep. Hij dacht dat ook Ali seks met haar had, die dat uiteindelijk ook zelf toegaf. Er werd bij het slachtoffer sperma van beide beklaagden aangetroffen. In haar bloed werden sporen van sedatieven gevonden. Volgens de procureur moet ze zich in quasi comateuze toestand hebben bevonden en was ze niet in staat om in te stemmen met de seksuele contacten.

De beklaagden voerden geen betwisting over de feiten en vroegen een straf (deels) met uitstel. Het slachtoffer eist 10.000 euro schadevergoeding. Zij is nog altijd diep onder de indruk van de feiten en durft volgens haar advocate niet meer alleen buiten komen.

Vonnis op 21 februari.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio