Politie neemt auto in beslag van ongeduldige bestuurder die vuilniswagen langs voetpad inhaalt

De feiten gebeurden in de Blijde Inkomststraat. Foto: Google Street View

Politie neemt auto in beslag van ongeduldige bestuurder die vuilniswagen langs voetpad inhaalt

Print
Borgerhout -

De Antwerpse politie heeft donderdag een auto bestuurlijk in beslag genomen na onverantwoord rijgedrag. De bestuurder was ongeduldig geworden door een vuilniswagen en was over het voetpad gereden, waardoor en voetganger en het personeel van de stad Antwerpen in gevaar werd gebracht. “Dit gedrag is onaanvaardbaar”, reageert schepen van stads- en buurtonderhoud Fons Duchateau (N-VA).

De feiten deden zich voor in de Blijde Inkomststraat in Borgerhout. Een politieteam in burger in een anoniem voertuig stond aan te schuiven in de file. Een vuilniswagen was gestopt vlak voor het kruispunt met de Langstraat.

“Een ongeduldige bestuurder reed vlak voor het politievoertuig langs links het voetpad op. Daarna reed de auto tussen de woningen en een geparkeerd voertuig door om de vuilniswagen voorbij te gaan. Op dat moment wandelde een voetganger voorbij in de richting van de Turnhoutsebaan. Die moest wegspringen om een aanrijding te voorkomen. Ook de ophalers van de vuilniswagen werden in gevaar gebracht”, zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

De politie reed de gevaarlijke bestuurder achterna. “Die was gezien de sportieve en onaangepaste rijstijl snel uit beeld verdwenen. Wat verderop, op een parking, konden onze mensen het voertuig onderscheppen”, aldus Bruyns.

De bestuurder van 35 jaar kreeg te horen dat zijn auto al zeker voor 15 dagen bestuurlijk in beslag genomen wordt om de openbare veiligheid te herstellen en de waarborgen. De boete voor de zware overtreding zal hij nog krijgen en mogelijk moet hij zich nog voor de politierechtbank verantwoorden.

Schepen van stads- en buurtonderhoud Fons Duchateau (N-VA) juicht de inbeslagname van de auto toe. “Dit is de aanpak die nodig is. Onze mensen van de stadsreiniging worden dagelijks geconfronteerd met dit soort ongeduldige mensen en andere vormen van agressie. Dat is onaanvaardbaar. Wij zullen ons als stad steeds burgerlijke partij stellen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio