Sporting Lokeren blijft in Belgische handen, maar gaat samenwerken met Chinese groep: “Eigenheid van de club is waardevol aspect”

Foto: BELGA

Wat met het transferverbod?

Sporting Lokeren blijft in Belgische handen, maar gaat samenwerken met Chinese groep: “Eigenheid van de club is waardevol aspect”

Print
Lokeren -

Sporting Lokeren heeft na enkele intense onderhandelingen een belangrijke sponsordeal voor vier jaar afgesloten met de Chinese groep Ke Hua Sports. Op die manier wil de club uit 1B opnieuw wat extra ademruimte creëren na een financieel moeilijke periode.

Lokeren blijft dus in Belgische handen, maar gaat samenwerken met de Chinese groep Ke Hua Sports, actief in voetbal, met een eigen academies & sportcentra .

“De samenwerking zal activiteiten in beide richtingen ontwikkelen waarbij talentvolle Chinese jongeren voor korte en langere termijn naar Sporting Lokeren zullen afzakken. Anderzijds wordt Sporting Lokeren het instrument om Europese voetbalexpertise en knowhow in China verder uit te rollen”, meldt de club.

Sporting Lokeren blijft in Belgische handen, maar gaat samenwerken met Chinese groep: “Eigenheid van de club is waardevol aspect”
Dhr. Hao met dhr. De Vries na de ondertekening van het samenwerkingsakkoord

“Vooral de jeugdwerking van Sporting Lokeren enerzijds, en de achtergrond van Louis de Vries met betrekking tot het opleiden en doorgroeien belangrijk, internationaal doorgebroken Belgische voetballers en zijn activiteiten uit het verleden in het Chinese voetbal anderzijds waren bepalend in de keuze voor Sporting Lokeren. Dit wordt ondersteund door een aantal Chinese bedrijven die op deze manier hun merkbekendheid in Europa willen versterken.”

Een officiële delegatie onder leiding van Mr. Hao, was afgelopen week in Belgie en in Lokeren, waar ze op het stadhuis door de burgemeester en schepenen werden ontvangen. Deze week werd de laatste hand gelegd aan de samenwerkingsovereenkomsten.

Sporting Lokeren blijft in Belgische handen, maar gaat samenwerken met Chinese groep: “Eigenheid van de club is waardevol aspect”
Dhr. Hao, voorzitter Louis de Vries, en burgemeester en schepenen van de stad Lokeren.

“Door deze samenwerking kan Sporting Lokeren de toekomst op financieel vlak zorgenvrij aanvatten en de club in alle geledingen opnieuw uitbouwen en moderniseren tot een professionele maar streekgebonden, ambitieuze familieclub”, hoopt de Wase voetbalclub.

De Vries: “Eventuele degradatie heeft geen invloed op dit akkoord”

“Lokeren blijft honderd procent in Belgische handen, maar op korte termijn is er een optie om te praten over de aankoop van een percentage van de aandelen”, verduidelijkte op de persconferentie. “Al zal het altijd een minderheidsaandeel zijn. De eigenheid van Lokeren is een waardevol aspect, zowel juridisch als financieel. In die zin willen wij geen meerderheid afstaan aan buitenlandse groepen.”

Maar waarom is zo’n buitenlandse groep geïnteresseerd in de rode lantaarn uit 1B? “Lokeren is veel groter dan we zelf zouden denken”, vertelt De Vries. “De club heeft in het verleden een naam en reputatie opgebouwd. Die mensen zijn hier ook ter plaatse geweest en zijn overtuigd van de mogelijkheden op het vlak van infrastructuur die we hier hebben en kunnen uitbouwen. We beschikken over een jeugdacademie op elite-niveau en een aantal jongeren is uitgegroeid tot Belgisch internationals. Dat heeft indruk gemaakt. We hebben een complex, maar intensief samenwerkingsverband gesloten met een belangrijke Chinese sportgroep. Een grote commerciële organisatie met activiteiten over heel het land, maar gespecialiseerd in sport. Ze hebben een eigen jeugdacademie en sportinfrastructuren in verschillende steden.”

Lokeren vecht momenteel tegen de degradatie naar amateurklasse, maar een eventuele degradatie brengt deze samenwerkingsovereenkomst niet in het gevaar. “Een eventuele degradatie naar eerste amateurklasse heeft geen invloed op dit akkoord”, verzekert De Vries. “We hebben openlijk over onze huidige situatie gesproken. En er staat nergens beschreven dat we absoluut in 1A of 1B moeten blijven. Al hopen we natuurlijk dat we in 1B blijven.”

Wat met het transferverbod?

Met deze samenwerkingsovereenkomst hoopt Lokeren het transferverbod zo snel mogelijk op te heffen. “Wij doen er alles aan om het transferverbod op te heffen”, aldus de voorzitter. “We hebben het inderdaad al een paar keer gezegd, maar we zijn ervan overtuigd dat we uiterlijk maandag concreet nieuws hebben. Alleen is het een groot akkoord, met een buitenlandse partij. Zo’n financiële stroming heeft tijd nodig.”

Naast de Chinese groep Ke Hua Sports praat Lokeren nog met een andere buitenlandse groep. “Het gaat hier om een grote partij, waarmee we binnenkort een akkoord hopen te vinden. Het gaat hier ook om een sportieve samenwerking, maar het ene heeft geen invloed op het andere.”

Meer voetbalnieuws