© BELGA

Coach Thomas Johansson: “Blessure van Goffin valt mee”

David Goffin (ATP 11) werkte vrijdag op de Australian Open een lichte training af in het vooruitzicht van zijn achtste finale tegen de Rus Andrey Rublev (ATP 16).

Maarten Delvaux

De Luikenaar oefende met een ingepakte linkerdij maar wilde na afloop niet veel kwijt. “Het gaat super, uitstekend”, vertelde hij met een monkellachje bij het verlaten van het terrein.

Zijn coach Thomas Johansson was wel spraakzamer. “Het is okay. Het gaat goed met David”, bevestigde de 44-jarige Zweed, die in 2002 de Australian Open won. “Ik kan niet zeggen waarvan hij last heeft, maar we weten wat David parten speelt. En het is niets serieus. Hij kreeg gisterenavond en vanmorgen verzorging. Het was inderdaad een lichte training maar dat zou het ook zonder fysieke zorgen zijn geweest. Dit is doorgaans de manier waarop de spelers een rustdag tussen twee matchen doorbrengen.”

Rublev: “Goffin kan een ongelofelijk tennis produceren”

Andrey Rublev (ATP 16) speelt sinds het begin van het seizoen op een wolk. Hij won tien wedstrijden na elkaar en veroverde titels in Doha en Adelaide. “Er is geen echt geheim voor mijn huidige succes. Ik heb wat geluk gehad”, lacht de Rus. “Het zal niet vaak gebeuren dat ik zoveel wedstrijden win. Ik zal ook verliezen. Het is dan belangrijk hoe ik verlies en waar ik progressie kan maken. Na mijn polsblessure veranderde ik mijn benadering van het tennis een beetje. Ik probeer nu wat meer plezier te hebben, een beetje minder te sakkeren op de baan. En ik heb gemerkt dat ik beter en beter begin te spelen.”

De voormalige nummer 1 bij de junioren won vorig jaar onder meer van Roger Federer en klopte ook Goffin in hun enige eerdere ontmoeting, in 2017 op de US Open. “David is al enkele jaren een uitstekende speler”, zegt de 22-jarige Rublev. “Hij stond al in de top tien, of net erbuiten. Hij presteert heel regelmatig, won al wat toernooien en heeft meerdere topspelers verslagen, zoals Rafa (Nadal, red) op de ATP Cup. Hij kan een ongelofelijk tennis produceren. Vandaag is hij beter dan mij. Hij heeft een betere rangschikking. En hij boekte betere resultaten. We zullen zien. Ik voel me alleszins fysiek in staat om tot het einde van het toernooi door te gaan. Het wordt een interessante match. Alle druk zal op hem liggen want hij is de favoriet.”

MEER OVER David Goffin

Meer sportnieuws