© rr

Vincent Kompany beantwoordt vragen van Anderlecht-fans: “Ik wil nog tot 2022 speler zijn”

De huidige stand van zaken bij Anderlecht roept heel wat vragen op. Ook bij de (ongeruste) fans. Zij konden op de website van de club hun vragen stellen aan Vincent Kompany himself.

Joost Marynissen

Haalt Anderlecht versterkingen en wat met play-off 1?

“De bedoeling is wel echt om de groep te versterken, maar dat is een beetje afhankelijk van onze financiële positie. En het is geen geheim dat we een beetje ruimte moeten creëren. We mogen niet opnieuw de fouten uit het verleden maken: we moeten het op een slimme manier aanpakken. En dat is heel simpel: de jongens die we nu hebben, verder laten ontwikkelen. Veel zal afhangen van hoeveel cash er aanwezig is. Vandaag is dat niet genoeg om ultra-ambitieus te zijn, maar misschien komen de beste transfers dan gewoon uit onze eigen kern.”

“We mogen niet vergeten om de situatie goed te analyseren en te kijken wat er in het verleden gebeurd is: hoe we in deze situatie beland zijn. Ik refereer vaak naar Manchester United, AC Milan en Arsenal: geen enkele club is zo groot dat ze niet van haar voetstuk kan tuimelen. Als we een vaste lijn blijven aanhouden, kan Anderlecht niet enkel één jaar aan de top staan maar daar ook meerdere jaren blijven. Dat is het doel. Niet één jaar kampioen spelen en daarna moeilijke jaren doormaken. Anderlecht bestaat al meer dan 100 jaar: het is aan ons om te zorgen dat Anderlecht beter doet dan de voorbij jaren. Ik wil niet over play-off 1 of play-off 2 praten: ik wil gewoon elke wedstrijd winnen.”

Hoe lang zien we Kompany nog op het veld?

“Ik heb nog een contract van 2,5 jaar en ben van plan om dit uit te doen. Ik amuseer mij nog in het shirt van Anderlecht, dus ik ga nog even door.

© Photo News

Of hij geen spijt heeft van zijn keuze?

“Ik wist waar ik aan toe was voor ik begon. We hadden veel ‘opkuiswerk’: in de voorbereiding startten we met liefst 58 spelers. Door met zoveel jonge spelers te werken, hebben we uiteraard leergeld moeten betalen.”

“Ik weet heel goed waar ik mee bezig ben. Ik heb veel talentvolle mensen rond mij en ik geloof rotsvast in het project waar we mee bezig zijn. The Process, dat het af en toe moeilijk is, is ingecalculeerd. Als we plots onze doelstellingen gaan bereiken, gaat het nog zoveel mooier worden.”

Hoe lang hebben de jonge spelers nodig om top te zijn en prijzen te pakken?

“Niet zo lang, voor sommigen een aantal jaar. Geen club in België heeft een grotere groeimarge dan ons. We hebben de jongste ploeg en waarschijnlijk het meest talent voor het Belgische voetbal. We moeten onze ontwikkeling wel versnellen om onze doelen te bereiken. De jonge spelers gaan we blijven ondersteunen, op en naast het veld. Vier 17-jarigen... Ik weet niet wat anderen op die leeftijd aan het doen waren, maar die jongens uit eigen academie spelen gewoon!”

Over de kritiek

“Het geloof in het proces is enkel nog toegenomen. Wij voelen het wel als wij-tegen-de-rest, we gaan de strijd aan met iedereen. We zien wel wie laatst lacht dan.”

“Maar we zijn klaar om tij te doen keren, we bereiden ons elke dag voor, zonder invloed van buitenaf. Als er iets van kritiek doorsijpelt, dan verhoogt dat enkel maar de motivatie. We blijven dag en nacht doorwerken.”

Bekijk hier de beelden:

MEER OVER RSC Anderlecht

Meer voetbalnieuws