Sporting Lokeren gaat van kwaad naar erger, sponsordeal moet redding brengen

Foto: Photo News

Sporting Lokeren gaat van kwaad naar erger, sponsordeal moet redding brengen

Print

Morgen/vrijdag (11u) zal voorzitter Louis de Vries van Sporting Lokeren zijn nieuwe sponsordeal toelichten. De nieuwe geldschieter zou een verbintenis aangaan voor de duur van vier seizoenen. Men hoopt daarna ook de Licentiecommissie van de KBVB te overtuigen om het licht op groen te zetten zodat de club zich weer op de transfermarkt kan begeven. Sporting Lokeren is momenteel de hekkensluiter in 1B.

De laatste weken kwam de Waaslandse club in een neerwaartse spiraal te zitten. Niet enkel op sportief vlak, ook op extrasportief vlak. Sporting Lokeren zou in financiële problemen vertoeven. Onder meer daardoor zou de huidige medische staf op het einde van het seizoen opstappen. En er vertrokken met Mickaël Tirpan en Lukas Marecek ondertussen twee basisspelers.

Medische staf stapt op

"In feite is het ontslag van de medische staf een interne aangelegenheid. Drie weken geleden werden wij door die mensen hiervan op de hoogte gebracht. Zij hebben hun ontslag ingediend, dat klopt. Bij mij gaat het niet alleen over de financiële kant van zaken, maar nogmaals, wij willen dit in alle discretie verder afhandelen. Ik wil geen verdere polemiek voeren via de media", stelde voorzitter De Vries.

Vrijdag persconferentie

"Maar we hebben positief nieuws te melden morgen. Dan lichten wij immers onze nieuwe structurele en omvangrijke sponsordeal toe. De negatieve berichtgeving omtrent mijn club heeft ons heel veel schade berokkend maar wij werken keihard verder. Wij hopen zo spoedig mogelijk een akkoord te krijgen van de Licentiecommissie van de KBVB zodat we nieuw spelersmateriaal kunnen aantrekken. We geven ons zeker nog niet verloren en blijven hopen op de steun van onze fans. Te beginnen morgenavond al met de match in eigen stadion tegen Oud Heverlee Leuven.” Trainer Stijn Vreven kan vrijdagavond alvast opnieuw beroep doen op Jelle Van Damme.

Meer voetbalnieuws