Op deze spooroverweg in de haven lijkt door het rood rijden de gewoonste zaak van de wereld

Chris Delcroix van transportbedrijf DBT Logistics kreeg bovenstaande video donderdagmorgen toegestuurd door een van zijn chauffeurs. Op de beelden is te zien hoe de vrachtwagen voor een spooroverweg staat in de haven, maar de ene na de andere auto steekt toch over, door het rode licht dus. “Totaal onverantwoord”, zegt Delcroix.

wowi

De beelden werden gemaakt in de omgeving van de Scheldelaan. Volgens de chauffeurs van Delcroix zien ze elke dag bestuurders rode lichten op overwegen negeren. In de video zijn het personenwagens en bestelwagens, maar naar verluidt durven ook vrachtwagens al eens overrijden, ondanks een rood licht.

Delcroix schetst de situatie: “Ja, de treinen rijden er vrij traag en je ziet ze inderdaad vaak van ver, maar wanneer is het punt dat je toch niet meer doorrijdt? Het is en blijft gevaarlijk, maar als zovelen het doen, voel je je bijna belachelijk omdat je blijft staan. Maar rood is rood.”

Delcroix stuurt zo’n twintig chauffeurs aan, die elke dag het havengebied doorkruisen. Een van zijn stokpaardjes is verkeersveiligheid. Voor Chris moeten niet overal slagbomen komen, maar toch vreest hij dat het op een dag fout zal lopen. “Er heerst vaak veel negativiteit rond vrachtwagenchauffeurs, maar hier geven mijn chauffeurs het goede voorbeeld. Wat is die minuut sneller ter plaatse waard?”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio