Kuip met mogelijk stoffelijke resten gevonden tijdens zoekactie naar Johan Van der Heyden

Archiefbeelden.

Kuip met mogelijk stoffelijke resten gevonden tijdens zoekactie naar Johan Van der Heyden

Print
Lint -

Tijdens een nieuwe zoekactie naar de vermiste loodgieter Johan Van der Heyden uit Lint is donderdag een kuip gevonden met daarin mogelijk stoffelijke resten. Dat meldt de Nederlandse politie.

Kuip met mogelijk stoffelijke resten gevonden tijdens zoekactie naar Johan Van der Heyden
Duikers kammen het Schelde-Rijnkanaal uit. Foto: rr

Johan Van der Heyden verdween op 2 juni vorig jaar na een afspraak met Wanda V.R. (40), een ex-prostituee uit Zoersel. Vermoedelijk werd hij in zijn eigen bestelwagen ontvoerd naar een woonwagenpark in het Nederlandse Steenbergen. Daar werd Van der Heyden waarschijnlijk vermoord door de nieuwe vriend van Wanda, Nicky S. (30).

S. zou het lichaam van de loodgieter in stukken gesneden hebben en het lichaam verbrand hebben. De stoffelijke resten werden mogelijk gedumpt in het Schelde-Rijnkanaal, bij het Nederlandse Bergen op Zoom.

“Er is al eerder in het Rijn-Scheldekanaal gezocht maar er is toen niets gevonden”, aldus de Nederlandse politie in een persbericht. “Ook is er al op ander plaatsen tevergeefs naar hem gezocht. Vandaag was het wel raak. Er zijn geruchten dat hij in beton zou zijn gegoten en in een speciekuip in het water is gegooid. Er is vandaag, donderdag 23 januari 2020 om 15.00 uur inderdaad in het water een speciekuip met beton aangetroffen. De kuip is uit het water gehaald. Hij wordt zo snel mogelijk naar het NFI (het Nederlands Forensisch Instituut, red.) gebracht dat de kuip en inhoud gaat onderzoeken. Het team hoopt zo snel mogelijk duidelijk te krijgen over de inhoud. De familie van Johan is op de hoogte gesteld van de vondst.”

Nicky S. en Wanda V.R. zwijgen voorlopig in alle talen over wat er gebeurd is met Johan Van der Heyden. Al legden de twee minderjarige zonen van Wanda in december al gedetailleerde en belastende verklaringen af. Ook een 19-jarige vrouw, de dochter van de ex van S. die op het woonwagenpark woont, zou in december gelijkaardige verklaringen afgelegd hebben.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio