Politie rijdt Nederlandse winkeldief klem

Foto: Photo News

Politie rijdt Nederlandse winkeldief klem

Print
Arendonk / Kasterlee -

Een 26-jarige Nederlander die verdacht wordt van een reeks winkeldiefstallen in de Kempen en Limburg is woensdag na een achtervolging opgepakt in Kasterlee.

Het personeel van de Okay-winkel in Arendonk betrapte de man woensdagmiddag toen hij spullen aan het inladen was in een lege doos chips. De politie Kempen Noord-Oost werd verwittigd. “De man sloeg op de vlucht toen hij doorhad dat hij was opgemerkt”, vertelt Ward Vanhees, woordvoerder van de lokale politie Kempen Noord-Oost.

“Een kwartier later volgde een melding vanuit het filiaal in Retie. Daar had het personeel van Okay een winkeldief herkend van een eerdere diefstal. De beschrijving kwam overeen met de verdachte die even voordien was gevlucht in Arendonk. Ook in Retie ging hij op de loop toen hij wist dat ze hem herkend hadden. De man is in zijn auto gesprongen en weggereden. Twee winkelbedienden konden de nummerplaat noteren.”

10.000 euro aan spullen

Zo kon via het ANPR-cameranetwerk gevolgd worden hoe de wagen eerst naar Geel en daarna naar Kasterlee reed. Ploegen van andere politiezones verleenden bijstand. “In Kasterlee kon de auto uiteindelijk onderschept worden. Er lagen nog verscheidene gestolen spullen van eerdere winkeldiefstallen in het voertuig”, zegt Ward Vanhees.

Volgens de eerste vaststellingen in het onderzoek komt de Nederlander in aanmerking voor een hele reeks winkeldiefstallen in de Kempen en Limburg. Alleen al in Okay-warenhuizen zou hij voor meer dan 10.000 euro aan spullen gestolen hebben.

Hij zou aan minstens zestien diefstallen gelinkt kunnen worden. Het ging telkens om kleine producten met een grote waarde, zoals scheermesjes, inktpatronen of melkpoeder voor baby’s. Verder onderzoek moet uitwijzen of hij nog diefstallen pleegde en in welke winkels.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio