‘De Koerd’ veroordeeld tot 12 jaar cel voor uithalingen cocaïne via Antwerpse haven

‘De Koerd’ veroordeeld tot 12 jaar cel voor uithalingen cocaïne via Antwerpse haven

Print
Antwerpen -

Ahmet T. (27), alias ‘De Koerd’, is veroordeeld tot twaalf jaar cel voor uithalingen van cocaïne via de haven van Antwerpen. Twaalf jaar cel was ook de straf die door het parket was gevorderd.

LEES OOK: ‘De Koerd’ regelt cocaïnesmokkel zelfs vanuit de gevangenis

T., die onder elektronisch toezicht stond, werd ter plaatse in de boeien geslagen en afgevoerd naar de gevangenis. Dat zorgde voor de nodige dramatische taferelen in de zaal, waar zijn ouders en zijn zwangere partner waren opgedaagd.

Antwerpenaar Ahmet T. (27), oprichter van een bekend pitarestaurant in Antwerpen-Noord, verdiende de afgelopen jaren al aardig zijn strepen in het wereldje van de uithalers. In zeker drie verschillende gerechtelijke onderzoeken naar cocaïnesmokkel kwam hij prominent in beeld.

T. zat als verdachte in een ander groot drugsonderzoek al in een cel in de gevangenis van Dendermonde, maar de speurders hoorden hoe hij via een binnengesmokkelde gsm toch nog uithalingen coördineerde in de Antwerpse haven. ‘De Koerd’ ontkende organisator te zijn geweest vanuit de gevangenis. “Ik was alleen maar een luisterend oor”, zei hij daarover.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio