Oudste inwoonster van Onze-Lieve-Vrouw-Waver (107) overleden

Anneke Béber (107) en haar twee dochters in augustus 2019. Foto: Stijn Van de Sande

Oudste inwoonster van Onze-Lieve-Vrouw-Waver (107) overleden

Sint-Katelijne-Waver / Onze-Lieve-Vrouw-Waver -

Anneke Béber, de oudste inwoonster van Sint-Katelijne-Waver ooit, is woensdag overleden. Afgelopen zomer vierde ze nog haar 107de verjaardag in haar voormalige woning in het dorp van Onze-Lieve-Vrouw-Waver. De laatste jaren verbleef ze in een woonzorgcentrum.

Met haar 107 jaar was Annuska ‘Anneke’ Béber de oudste inwoonster van Onze-Lieve-Vrouw-Waver ooit. Ze werd geboren op 7 augustus 1912 in de Hongaarse hoofdstad Boedapest, maar verhuisde op haar twaalf jaar naar België. Ze vond hier de liefde bij haar buurjongen en bleef tot voor enkele jaren onder de kerktoren van Onze-Lieve-Vrouw-Waver wonen.

De laatste jaren van haar leven bracht ze door in woonzorgcentrum Huyze De Pauw, maar haar 107e verjaardag werd in het bijzijn van vrienden en familie gevierd in haar voormalige woning. Daar dronk ze zoals steeds een ‘Koetsierke’. Anneke was heel geliefd in het dorp, onder andere omdat ze erg actief was in het verenigingsleven. Ze was betrokken bij de KAV, het Wavers Toneelgezelschap en volksdansgroep Pierlala, dat ze zelf oprichtte.

Béber laat twee dochters na. Ze had ook vijf kleinkinderen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio