Volgende week zes nachten hinder op Antwerpse Ring in Waaslandhaven

Foto: Google

Volgende week zes nachten hinder op Antwerpse Ring in Waaslandhaven

Print
Antwerpen -

Vanaf volgende week maandag voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zes nachten lang onderhoudswerken uit aan het wegdek van de Antwerpse Ring in de Waaslandhaven. De werken situeren zich tussen het knooppunt van de Ring met de E34 en het op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Noord.

De Ring blijft tijdens de werken, op één nacht na, wel open in beide richtingen. “Ter hoogte van de werfzone moet het verkeer er wel meestal over één rijstrook passeren”, zo laat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) weten. Tijdens de nacht van 29 op 30 januari wordt de Beverentunnel richting Nederland afgesloten en volgt het verkeer een omleiding. Overdag is er geen hinder.

“Het wegdek van de Ring is plaatselijk aan vernieuwing toe. Om te vermijden dat de schade aan het wegdek toeneemt en om de veiligheid en het comfort van de weggebruikers te waarborgen, zijn herstellingen nodig. Tussen het knooppunt van de Ring (R2) met de E34 en het op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Noord worden er daarom lokale asfaltherstellingen uitgevoerd”, aldus het AWV.

Om de hinder te beperken worden de werken ’s avonds en ‘s nachts uitgevoerd tussen 20 uur en 6 uur. “Wegen en Verkeer houdt ook zo veel mogelijk rekening met de ploegenwissel van de havenarbeiders ‘s avonds. Zo worden sommige op- en afritten pas na 22u afgesloten en wordt het verkeer op de R2 pas nadien op één rijstrook gezet”, klinkt het.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio