Minister Somers kondigt 900 miljoen euro investeringen in cultuursector aan: “Wie sceptisch was, had ongelijk”

De cijfers worden donderdag voorgesteld in cultuurtempel Cinema Plaza. Foto: Robin Fasseur

Minister Somers kondigt 900 miljoen euro investeringen in cultuursector aan: “Wie sceptisch was, had ongelijk”

Print
Duffel -

De Vlaamse regering geeft de komende jaren een derde meer middelen aan de gemeenten om in de cultuursector te investeren. Op basis van de meerjarenplannen van de lokale besturen blijkt dat er de komende jaren door de gemeentes samen 1,17 miljard euro wordt geïnvesteerd in cultuur. De cijfers werden donderdag voorgesteld in Cinema Plaza in Duffel.

De cijfers voor deze legislatuur betekenen een stijging van 300 miljoen of 33%. Voor minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) is dat een bewijs dat lokale besturen hun verantwoordelijkheid nemen. “Wie vooraf sceptisch was dat de inkanteling van de sectormiddelen zou leiden tot minder financiële middelen voor de cultuursector, heeft dus ongelijk.”

Die cijfers werden donderdag voorgesteld in Cinema Plaza in Duffel, dat de voorbije jaren met onder meer een Vlaamse erfgoedpremie gerestaureerd en in haar oude glorie hersteld. In maart 2019 opende de zaal opnieuw haar deuren. De gemeente Duffel wil de zaal de komende beleidsperiode opnieuw vleugels geven.

Later meer.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio