Archiefbeeld

Archiefbeeld © AFP

Blusvliegtuig gecrasht in Australië, drie bemanningsleden komen om het leven

In Australië is donderdag een blusvliegtuig neergestort. Daarbij zijn drie bemanningsleden om het leven gekomen, zo hebben de autoriteiten donderdag gemeld. Het ongeval gebeurde in bergachtig gebied in de deelstaat New South Wales.

jvh

Volgens lokale media verloren de blusdiensten rond 13.30 uur lokale tijd het contact met het vliegtuig toen het bij de plaats Peak View vloog, zo’n 400 kilometer ten zuidwesten van Sydney. De stad ligt vlakbij een grote bosbrand in het nationale park Wadbilliga, die de brandweer niet onder controle heeft. Het toestel zou daar helpen het vuur te bestrijden. De hulpdiensten zijn met helikopters op zoek naar het toestel.

Australië gaat sinds september gebukt onder grote bosbranden. Tot nu toe zijn 29 mensen en naar schatting 1 miljard dieren omgekomen door het vuur. Door warmer weer en harde winden in het zuidwesten van het land dreigt het vuur zich daar donderdag verder uit te breiden. Het vliegveld van hoofdstad Canberra ging donderdag dicht omdat de vlammen te dichtbij komen.

Vastgoed

Jobs in de regio