Nalah is een vijfjarige Berner sennenhond © rr

Hond Nalah is al vijf weken spoorloos

Voor Gitte Matthé en haar gezin was het geen zorgeloze eindejaarsperiode. Nalah, de 5-jarige Berner sennenhond, verdween een week voor Kerstmis. Er kwamen nog geen meldingen van waar ze zou kunnen zijn.

Het valt voor Gitte, haar man en dochters zwaar om de lege mand te zien en zonder Nalah te gaan wandelen. “Op 18 december was ze voor het laatst bij ons”, vertelt Gitte Matthé. “Het is niet duidelijk of ze die dag uit eigen beweging is weggelopen of meegelokt. De eerste dagen na haar verdwijning kwamen er nog wel meldingen van personen die honden zagen die op Nalah leken. Sinds 28 december is ook dat gestopt. De politie is direct na de verdwijning op de hoogte gebracht. Het chipnummer hebben we doorgegeven aan dierenasielen en dierenartsen. Verder hebben we flyers verspreid in winkels en scholen in Merksplas. Omdat we niet ver van de grens wonen, hebben we het ook in Nederland bekendgemaakt. Het heeft allemaal nog niets opgeleverd. Het opsporingsbericht is via sociale media al meer dan 30.000 keer gedeeld, tot in Spanje en Hongarije. Maar niet iedereen zit op Facebook.”

Tuinhuisje

Gitte denkt dat Nalah intussen ergens binnen zit. “Ze heeft altijd bij ons gewoond en we zijn de voorbije vijf jaar niet verhuisd. Nalah is een heel angstige hond. Misschien is ze ergens binnengestapt in een schuur of een tuinhuisje. Of zit ze bij een gezin dat nog niet weet dat ze vermist is. Het zijn allemaal veronderstellingen, maar zekerheid heb je niet. We hopen dat Nalah vroeg of laat weer gevonden wordt om ons gezin weer compleet te maken”, zegt Gitte Matthé.

Wie informatie heeft over Nalah kan mailen naar gittematthe@hotmail.com

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio