Buurman vindt vermiste edelpapegaai Lady: “Gek genoeg al de tweede papegaai die ik uit de haag haal”

Print
Zandhoven -

De sinds zondagmiddag vermiste edelpapegaai Lady uit Zandhoven is veilig en wel thuis. Ludo, een buurman van Sylvie Geyskens, vond de verkleumde tamme vogel woensdag op een haag.

Sylvie Geyskens en haar gezin hadden de hoop bijna laten varen, want de overlevingskansen van de exotische vogel in de winterkou waren stilaan nihil geworden. Zondagmiddag verdween de edelpapegaai plots van het terras van het appartement boven Coiffure Moderne op de Liersebaan waar Sylvie woont. Hoewel ze bij alle buren in de tuinen mocht gaan zoeken, dook Lady niet op.

Tot buurman Ludo die enkele huizen verderop woont de rood-blauwe papegaai woensdag rond 14u op een tuinhaag aan de Liersebaan opmerkte. “Het is gek genoeg al de tweede keer dat ik een papegaai uit die haag vang”, lacht Ludo met een pleister rond zijn vinger, want Lady beet flink van zich af. “Ik herkende haar van op ATV. Een tijdje geleden heb ik er ook eens een witte kaketoe gevangen. Die hebben we naar het vogelopvangcentrum in Herenthout gebracht.”

Videochat

Sylvie’s zoon Jurgen Wouters (27) was thuis en nam Lady in ontvangst. Via een videochat bracht hij zijn moeder op de hoogte, die direct naar huis kwam, net als zijn zus. ”Lady was koud, nat en een beetje vuil”, vertelt Sylvie. “Ze heeft eerst veel gegeten en is dan beginnen dutten. Normaal weegt Lady 400 gram, maar ze is 20 gram afgevallen. Ik ben zó content. Ludo krijgt van mij een fles champagne. Dankzij Lady weet ik dat ik schatten van geburen heb.”

Lady lag woensdag de hele tijd tegen Sylvie’s borst gedrukt, duidelijk blij dat ze warm thuis was. Vermoedelijk is de papegaai te voet tot de haag enkele tientallen meters verderop gewandeld, want ze kan niet vliegen.

Buurman vindt vermiste edelpapegaai Lady: “Gek genoeg al de tweede papegaai die ik uit de haag haal”
Lady lag de hele tijd tegen Sylvie aangedrukt, duidelijk ook blij dat ze thuis was. Foto: kma
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio