© Isosport

Annulatieberoep van Veljkovic en Mechelse ex-bestuurders pas in september 2021 voor rechtbank

De Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel behandelt het annulatieberoep van de zes verwerende partijen in de zaak Propere Handen pas in september 2021. Onder anderen makelaar Dejan Veljkovic en vier Mechelse ex-bestuurders legden een annulatieberoep neer tegen het finale vonnis van het Belgisch Abritragehof voor de Sport (BAS).

Spelersmakelaars Walter Mortelmans en Dejan Veljkovic en de door het BAS veroordeelde Mechelse ex-bestuurders Olivier Somers, Stefaan Vanroy, Thierry Steemans en Johan Timmermans legden elk individueel een annulatieberoep neer tegen het finale vonnis van het BAS. Van de voormalige Mechelse bestuurders kreeg Vanroy een schorsing van zeven jaar, de overige drie werden tien jaar geschorst in het kader van het fraudeschandaal in het Belgisch voetbal en de matchfixing tijdens KV Mechelen - Waasland-Beveren van 11 maart 2018.

De Mechelse ex-bestuurders hopen vooral hun naam te zuiveren. Spelersmakelaars Mortelmans en Veljkovic maken dan weer gebruik van het annulatieberoep in de hoop hun beroepsverbod bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) door een burgerlijke rechtbank te laten annuleren. Het annulatieverzoek werkt niet opschortend, waardoor de schorsing opgelegd aan Mortelmans en Veljkovic tot die tijd effectief is.

Op 16 september 2021 verschijnen de verschillende partijen voor de vijfde kamer van de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel. Die dag wordt de planning met het legertje advocaten besproken. Ook 17, 23 en 24 september werden als procesdata vastgelegd.

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws