Vijftien maanden cel gevraagd voor gewapende man die dreigt te moorden

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Vijftien maanden cel gevraagd voor gewapende man die dreigt te moorden

Print
Mechelen -

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag vijftien maanden cel geëist tegen Yassine B.H. De man stond terecht omdat hij vorig jaar, gewapend met een mes, rondliep in de Mahatma Gandhiwijk. Aan zijn ex-schoonbroer zou hij gezegd hebben dat hij iemand ging vermoorden.

Op 6 april van vorig jaar belde een man naar zijn zus met de melding dat haar ex-man onderweg was met een mes. “Toen de vrouw naar buiten keek, zag ze haar ex effectief in de buurt staan”, zei openbaar aanklager Nele Poelmans. “De broer van de vrouw had de man in kwestie even voordien op de bus gesproken en verklaarde dat de man, Yassine B.H., in trance leek. Hij zei onder meer Je zal me vergeven. Ik ga iedereen vermoorden in de Gandhi. Je zal zien wat ik ga doen. Waarop hij de bus verliet.”

Een getuige zag B.H. even later passeren en merkte ook dat hij een mes bij zich had. “Die getuige hoorde de beklaagde nog vertellen dat zijn kinderen waren afgepakt. Toen de getuige de man tot kalmte probeerde aan te manen, werd hij agressief benaderd.”

De politie kwam massaal ter plaatse en kon Yassine B.H. in de Mahatma Gandhiwijk ook aantreffen. Een mes had hij niet op zak, maar het werd later op een hoopje zand in een speeltuin teruggevonden.

De ex van B.H. zei tijdens de behandeling van de zaak dat niet zij het slachtoffer was en dat de man wellicht onderweg was naar haar zus. Yassine B. van zijn kant ontkende dat hij die dag op de bus zat en daar zijn ex-schoonbroer had ontmoet.

Tumultueuze relatie

Advocaat Manu Bande schetste de tumultueuze relatie die er destijds was tussen Yassine en zijn toenmalige partner. “De stress en de emotie deden hem naar alcohol en medicatie grijpen. Dat zijn kinderen geplaatst werden en er een echtscheiding boven zijn hoofd hingen, maakte er een enorme stresssituatie van”, zei de raadsman. “Dat hij een mes bij zich had? Hij is ooit door enkele mannen van zijn ex-schoonfamilie in elkaar geslagen. Dat wou hij niet meer meemaken en daarom had hij het mes bij zich.”

Voor het wapenbezit werd gevraagd om een geldboete op te leggen. Voor de feiten van belaging werd de vrijspraak gevraagd. Vonnis op 19 februari.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio