Ruiterhal moet sluiten door stabiliteitsproblemen

Print
Brasschaat -

Een inspectie van de Ruiterhal van het Brasschaatse Cultuurcentrum in het Gemeentepark heeft uitgewezen dat er stabiliteitsproblemen zijn. Instortingsgevaar is er evenwel niet, maar toch wordt de zaal gesloten. Voor de boekingen wordt nu geval per geval een oplossing gezocht.

Op aanvraag van de techniekers werd een ingenieursstudie aangevraagd. Uit die studie bleek dat de Ruiterhal best kan worden gesloten.

“We willen de veiligheid absoluut laten primeren. De lijm aan de houten spanten zou weggetrokken zijn en er zou zich vocht hebben opgestapeld. Er is geen direct instortingsgevaar, maar we hebben met het schepencollege toch besloten de Ruiterhal te sluiten”, legt cultuurschepen Carla Pantens (N-VA).

“In februari volgt een tweede studie en afhankelijk van de resultaten daarvan beslissen wat er verder gebeurt. Als de problemen kunnen worden opgelost, dan zullen we dat doen”, vervolgt de schepen.

De komende evenementen kunnen uiteraard niet doorgaan. Het Literair Café van donderdag 23 januari met Bart De Clerck en Joost Houtman wordt verplaatst naar Theater Hemelhoeve. “Zo gaan we geval per geval bekijken of er alternatieven mogelijk zijn. We menen voor de overgrote meerderheid alternatieven te vinden. Dat kan uiteraard ook al eens buiten Brasschaat zijn. De sluiting kan natuurlijk ook langere tijd zijn”, besluit Carla Pantens.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio