© smb

ASV Geel kampt opnieuw met financiële problemen: spelers mogen vertrekken

Nog geen week nadat tweede amateurklasser Vosselaar bekendmaakte aan het einde van dit seizoen te stoppen met voetballen in de nationale reeksen, dreigt nu ook het einde voor een andere Kempense reeksgenoot. ASV Geel kampt met financiële problemen. Alweer...

MaKe

Net als twee jaar geleden kampen ze aan De Leunen met financiële problemen. Twee jaar geleden kon de club de financiële afspraken niet naleven en vertrokken de meeste spelers.

Dinsdagavond kregen de voetballers van de A-kern te horen dat zij allemaal hun vrijheid krijgen. De spelers mogen vertrekken naar een andere club, maar dat moet dan erg snel gebeuren voor 31 januari. Aan de blijvers worden echter geen financiële zekerheden gegeven.

De voorbije weken leek het er nog op dat de kern afgeslankt werd - onder andere door het vertrek van Joel Ito - om zo ruimte te creëren voor een spits. Nu blijkt dat de club toch heel wat andere katten te geselen heeft.

ASV Geel staat twaalfde in tweede amateurklasse en is in principe nog volop in strijd voor het behoud. Voorzitter Jan Tormans, die met zijn bedrijf onlangs nog in een wielerproject stapte bij Wanty- Gobert, was dinsdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Meer sportnieuws