Ontsnapte Sekkaki stuurt kaartje vanuit Thailand

Oualid Sekkaki. Foto: Belga, rr

Ontsnapte Sekkaki stuurt kaartje vanuit Thailand

Print
Turnhout / Mechelen -

De directie van de gevangenis in Turnhout heeft een brief ontvangen met de ontsnapte gevangene Oualid Sekkaki (26) als afzender. Dat bevestigt de woordvoerster van het Gevangeniswezen aan onze redactie. Op de brief zou de boodschap 'Groeten uit Thailand' staan.

Oualid Sekkaki ontsnapte op 19 december vorig jaar door samen met enkele medegevangenen over een muur van de gevangenis in Turnhout te klauteren. Hij knipte kabels door van 10.000 volt en gebruikte touwen om zich naar beneden te laten zakken. Zijn drie kompanen werden enkele uren later in de buurt opgepakt. Een vierde voortvluchtige werd begin deze maand in Nederland gevat.

Tot maandag ontbrak elk spoor van Oualid Sekkaki. Toen is er volgens een cipier in de gevangenis een aangetekende brief van hem aangekomen. De penitentiair beambte onthulde dat de zending aan de drie directeurs gericht was. In de enveloppe zat niet alleen zijn gevangenisbadge maar ook een postkaartje met daarop de boodschap ‘Groeten uit Thailand’.

De woordvoerster van het Gevangeniswezen bevestigt woensdag de ontvangst van een zending, maar geeft geen extra details prijs. “Ik kan meegeven dat de lokale directie in Turnhout briefwisseling heeft ontvangen met Sekkaki als afzender”, zegt Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het Gevangeniswezen. “We hebben alle info over de ontvluchte gedetineerde overgemaakt aan de politionele diensten. Zij zijn belast met de opsporing van de betrokkene.”

Het is natuurlijk de vraag of Sekkaki daadwerkelijk tot in Thailand is geraakt en of hij de brief al dan niet zelf heeft gestuurd.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio