Boris uit ‘Stukken van mensen’ veroordeeld voor niet nakomen tv-deal: “Betalen deed hij niet”

Kunst- en antiekhandelaar Boris Devis. Foto: vier

Boris uit ‘Stukken van mensen’ veroordeeld voor niet nakomen tv-deal: “Betalen deed hij niet”

Print

Boris Devis (38), de Antwerpse kunst- en antiekhandelaar die vooral bekend is om zijn verschijning in het Vier-programma Stukken van Mensen, is door de rechtbank veroordeeld voor het niet nakomen van een kunstdeal. Eentje die hij nota bene op televisie afsloot.

“We sloten een contract, maar betalen deed hij niet”, vertelt Nicolas Geniets in Dag Allemaal. Hij en zijn zakenpartner Thibault Hendrix boden de dealers in Stukken van Mensen een kunstwerk van Marcel Broodthaers aan. Devis bracht het winnende bod uit met 3.750 euro. “Maar daarna wou hij er zogezegd nog eens over nadenken, had hij vragen over de echtheid van het stuk etcetera.” Het zakenduo daagde Devis voor de rechter. Die verloor, maar ging in beroep, waar hij nu opnieuw verloor. Hoeveel hij Hendrix en Geniets verschuldigd is, is nog niet geweten.

“Dit verandert alleszins niets aan het nieuwe seizoen van Stukken van Mensen”, klinkt het bij Vier. “De opnames vonden afgelopen zomer al plaats, en zoals de voorbije jaren zal Boris daar nog steeds in te zien zijn.”

Nieuwe gezichten in seizoen 5

Het vijfde seizoen gaat volgende week van start. Daarin worden Devis en de andere vertrouwde dealers Bie Baert, Sofie Van de Velde, Patrick van der Vorst en Paul De Grande bijgestaan door drie nieuwe gezichten: veilingmeester Carlo Bonte, antiquair Frank Van Laer en vintage specialist Yves Chung. Ook dit seizoen ontvangt presentatrice Evy ­Gruyaert een aantal bekende Vlamingen, onder wie Erik Van Looy, Bieke Ilegems en Eddy ­Planckaert.

Stukken van Mensen, vanaf woensdag 29 januari om 21.35u op Vier

Nu in het nieuws