Gehavend Telenet Giants Antwerp boekt vierde Europese zege

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Gehavend Telenet Giants Antwerp boekt vierde Europese zege

Print

Wat een prachtige overwinning voor Telenet Giants Antwerp, dat met een gehavende kern de Poolse kampioen versloeg. Een prestigezege op Europees niveau tegen een team dat nog altijd in de running is voor kwalificatie voor de achtste finales.

Telenet Giants Antwerp tankte ­tegen de Polen vertrouwen met het oog op de halve finale van de Beker van België vrijdag en ­zondag tegen Limburg United. Het recupereert dan ook Dave Dudzinski en Hans Vanwijn.

De 22-jarige Senegalees Ibrahim Fall-Faye was met 24 punten en 7 ­rebounds de uitblinker. Hij kreeg steun van een rits Antwerpse young guns. “Dit was dan ook een ploegprestatie”, straalde ­de 22-jarige ­center Roby Rogiers. Telenet Giants Antwerp was op alle vlakken baas, ­domineerde de rebound (42-37) en gaf maar liefst 29 assists.

Zonder het trio Vic Sanders (knie), Dave Dudzinski (schouder) en Hans Vanwijn (rug) werkten de Giants een schitterende eerste helft af. Via een energieke Vincent Kesteloot, een ­sobere ­Stephaun Branch en een ­flitsende Ibrahima Fall-Faye ging het naar 22-19 na het eerste kwart.

“In het tweede schuifje bleven we offensief sterk presteren”, ­aldus ­Roby Rogiers. “Daardoor hadden we halfweg een hard ­bevochten maar verdiende 50-43 op het scorebord.”

Ook het derde kwart was voor Telenet Giants Antwerp. En dat met weer heerlijk offensief basketbal. Defensief zat het steeds beter in elkaar en dat maakte dat de Poolse kampioen enorm ­zenuwachtig werd. Een goed ­roterende Antwerpse coach Christophe ­Beghin zag Luka Rupnik, ­Stephaun Branch en Owen ­Klassen de ­Giants naar 77-64 ­stuwen. “We hapten eventjes naar adem in het laatste kwart”, aldus ­Beghin. “Maar mijn jonge gasten speelden de partij volwassen uit. Dit was dan ook op ­alle vlakken een schitterende ­Europese avond.”

TELENET GIANTS ANTWERP: Branch 16, Van Den Eynde 0, Klassen 8, Bleijenbergh 7, De Ridder 2, Rogiers 8, Kesteloot 16, Fall Faye 24, Rupnik 14, Donkor 4.

WLOCLAWEK: Dowe 18, Ledo 21, Wroten 14, Sulima 0, Wadowski 0, Karolak 7, ­Jones 0, Freimanis 21, Sokolowski 2, Szewczyk 4.

INFO

Telenet Giants Antwerp99

Wloclawek87

Meer basketbal