Van Hool vraagt omgevingsvergunning aan voor nieuwe fabriekshal

De nieuwe hal komt aan de Burgemeester Hensstraat ter hoogte van de bomen. Foto: Chris Van Rompaey

Van Hool vraagt omgevingsvergunning aan voor nieuwe fabriekshal

Print
Lier / Koningshooikt -

De bussenbouwer Van Hool vraagt een omgevingsvergunning voor de bouw van een fabriekshal in de Burgemeester Hensstraat in Koningshooikt (Lier). Maar concrete bouwplannen zijn er nog niet.

Van Hool wil een nieuwe bedrijfshal bouwen voor de assemblage van industriële voertuigen. Het betreft een uitbreiding van de huidige bedrijfsactiviteit zonder toename in personeel of nieuwe bedrijfsactiviteiten. Alleen de ruimte voor de huidige werken zal vergroten.

Het nieuwe gebouw is 4.050 vierkante meter groot. De bestaande bufferzone met hoge bomen wordt behouden, waardoor het groene uitzicht van de Burgemeester Hensstraat naar het perceel nagenoeg niet wijzigt.

Voor de nieuwe fabriekshal zijn er op het bedrijventerrein van Van Hool geen nieuwe parkeerplaatsen gepland. Van Hool moet hiervoor wel een uitzondering op de geldende stedelijke parkeerverordening krijgen. “We hebben ruim voldoende parkeerplaatsen op de vier verschillende parkings in de nabijheid van het bedrijf”, benadrukt woordvoerder Dirk Snauwaert. De huidige capaciteit blijkt toereikend, omdat bij Van Hool het aantal werknemers de voorbije jaren sterk daalde: van 4.346 in 1999 naar 3.509 in mei 2019. Die daling is trouwens volledig terug te vinden bij de arbeiders. Het aantal bedienden is zelfs lichtjes gestegen.

Als Van Hool de omgevingsvergunning krijgt, betekent dat nog niet dat het bedrijf de assemblagehal ook daadwerkelijk zal bouwen. Dat hangt namelijk onder meer af van de conjunctuur op dat moment.

www.omgevingsloket.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio