Roofmoord in geldkantoor: onderzoek camerabeelden levert weinig op

Aan de winkel van slachtoffer ‘Bola’ werden bloemen en kaarsen gelegd. Foto: Sam Reyntjens

Roofmoord in geldkantoor: onderzoek camerabeelden levert weinig op

Print
Antwerpen 2060 -

Er is nog geen verdachte opgepakt in het onderzoek naar de brutale roofmoord op Olushola Bola Omotosho-Dare (55). Bola, zoals iedereen hem kende, werd vorige week doodgestoken in zijn geldkantoor in de Bisschopstraat in Antwerpen-Noord.

Speurders bekeken afgelopen week de camerabeelden van de winkel en van de politiecamera’s in de buurt. Die leverden naar verluidt weinig tot geen nuttige informatie op. “Er werd nog geen verdachte opgepakt”, bevestigt het parket Antwerpen.

De feiten werden voorlopig gekwalificeerd als roofmoord omdat er wordt uitgegaan van een uit de hand gelopen overval. In het geldkantoor lagen her en der bankbiljetten op de grond. Slachtoffer Bola liet een vrouw en kinderen na, in de buurt rond de Bisschopstraat stond hij bekend als “de vriendelijkheid zelve”, een behulpzame man die al tientallen mensen geholpen had door hen even geld te lenen. In het verleden werd zijn agentschap van Western Union al drie keer overvallen, bij een van die overvallen kreeg Bola toen ook al een messteek.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio