Herstelling van kerktoren laat op zich wachten

Herstelling van de torenspits nog niet voor morgen. Foto: Jan BOEY

Herstelling van kerktoren laat op zich wachten

Willebroek -

Het is inmiddels bijna twee maanden geleden dat enkele leien van twee van de vier zijden van de bovenste spits van de kerktoren naar beneden donderden. Het is nog wachten op de aanstelling van een aannemer.

Omdat was vastgesteld dat enkele leien waren losgekomen werd eerst aan de straatzijde de ingang van de kerk Sint-Jan De Doper in Tisselt centrum afgesloten met enkele nadarhekken. Wat later werd ook een overkapping gemaakt zodat wie in en uit de kerk wandelt dat in principe op een veilige manier kan doen.

Inmiddels zijn we bijna twee maanden later en is er aan deze toestand nog niets gewijzigd. Bevoegde schepen Maaike Bradt (CD&V) zegt dat er eerst nog een vergadering moet gehouden worden om duidelijke afspraken te maken met de kerkfabriek. Paul Caluwé, voorzitter van de kerkfabriek Willebroek, bevestigt dat het overleg nog niet heeft plaatsgevonden. “De nodige veiligheidsmaatregelen zijn genomen. Het gaat ook maar om enkele leien. Eerst moeten we nu nagaan of die kunnen vervangen worden of die twee zijden helemaal moeten aangepakt worden. Na de vergadering komt er meer duidelijkheid. Er is ook nog niets zeker rond het kostenplaatje”, zegt hij.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio