38 buitenlandse bestuurders niet in orde met LEZ-registratie bij controle aan Waaslandtunnel

Archiefbeeld. Foto: Jan Van Der Perre

38 buitenlandse bestuurders niet in orde met LEZ-registratie bij controle aan Waaslandtunnel

Print
Antwerpen -

Bij een gerichte actie bij buitenlandse voertuigen aan de ingang van de Waaslandtunnel werden maandag 45 wagens gestopt. Het LEZ-team, het stedelijk team dat toezicht houdt op de lage emissiezone, controleerde of de bestuurders in orde waren met de registratie voor de LEZ.

38 bestuurders bleken niet in orde met de registratie. Een aantal van de bestuurders kreeg meteen een boete van 150 euro omdat hun euronorm niet voldeed aan de voorwaarden van de LEZ. De rest van de bestuurders werd aangemaand om achteraf nog een dagpas aan te kopen om de lage emissiezone binnen te rijden. Zeven bestuurders hadden zich op voorhand correct geregistreerd.

Tijdens de controle werd onder meer ook beroep gedaan op de ANPR-camera’s. 2.475 voertuigen reden tijdens de actie voorbij de camera’s. “18 bestuurders bleken hun verkeersbelasting niet betaald te hebben, goed voor 8.191 euro. Drie andere bestuurders waren samen goed voor 3.233 euro aan openstaande boetes”, zo meldt de Antwerpse politie.

Verkeersinbreuken

Het verkeersondersteuningsteam van de regio West stelde ook nog enkele andere inbreuken vast. Zo werd een leerling-bestuurder zonder verzekeringsattest aan boord aan de kant gezet. “Hij reed buiten de regels om zonder begeleider rond en zijn voertuig was niet gekeurd”, zo stelt de politie. “Er volgde een proces-verbaal en de kersverse bestuurder mag zich gaan verantwoorden bij de politierechtbank.”

Twee personen waren in het bezit van verdovende middelen, twee anderen reden onder invloed. Hun rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken na een positieve speekseltest. Twee keer werden verboden wapens aangetroffen binnen handbereik van de bestuurder.

In een vrachtwagen van een schildersbedrijf vond de politie iemand die illegaal in het land verblijft. De zaakvoerder zal zich bij arbeidsrechtbank moeten verantwoorden, ook voor het zwartwerk.

Twee vrachtwagens waren overladen, de chauffeurs kregen een boete van respectievelijk 400 en 800 euro. Er werden ook drie voertuigen in beslag genomen die niet verzekerd waren.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio