Saudische prins Beerschot nu officieel alleen eigenaar Sheffield United

Saudische prins Beerschot nu officieel alleen eigenaar Sheffield United

Print

Abdullah Bin Mosaad, de Saudische prins die voor de helft eigenaar is van Beerschot, is nu officieel alleen eigenaar van Premier League-club Sheffield United. Hij won de rechtszaak van Kevin McCabe, die tot voor kort mede-eigenaar was, al in september, maar die ging in beroep. Dat beroep is nu afgewezen.

Even terugspoelen naar augustus 2013. Sheffield United was nog een laagvlieger in League One, de Engelse derde klasse, maar Prins Abdullah zag een mooie investering. Hij kocht 50% van de aandelen van de club met een optie om later de ­volledige 100% te verwerven. Enkele jaren nadien wilde hij die optie ook lichten, maar co-eigenaar McCabe zag dat niet meer zitten.

De 71-jarige zakenman Kevin McCabe, geboren en getogen in Sheffield én levenslange fan van United, wilde zijn geliefde club dan toch niet kwijt aan een steenrijke prins. Bovendien is Sheffield United intussen tweemaal gepromoveerd tot de Premier League en staat het in zijn eerste seizoen op het hoogste niveau momenteel zevende. Zo is de club dus een veel interessantere investering geworden. De onderhandelingen liepen op de klippen en het kwam zelfs tot een maandenlange rechtszaak, die prins Abdullah in september 2019 won. McCabe ging in beroep, maar dat is nu permanent afgewezen door het Engelse Hof van Beroep.

Meer voetbalnieuws