Meer dan een ton cocaïne met bestemming Antwerpen onderschept in Brazilië

In Itapoá werd 600 kilogram cocaïne onderschept. Foto: receita federal

Meer dan een ton cocaïne met bestemming Antwerpen onderschept in Brazilië

Print
Antwerpen -

De Braziliaanse autoriteiten hebben maandag meer dan een ton cocaïne onderschept die onderweg was naar de haven van Antwerpen. In de eerste drie weken van het nieuwe jaar werd in Zuid-Amerika al ruim vijf ton coke voor Antwerpen tegengehouden.

De cocaïne, 1.140 kilogram in totaal, werd maandag verspreid over twee vangsten aangetroffen in de havens van Santos en Itapoá. “Na een risicoanalyse en een scancontrole werd beslist een container met een lading suiker, bestemd voor de haven van Antwerpen, te doorzoeken”, zegt de Receita Federal, de Braziliaanse douane, over de vangst in Santos. Een drugshond gaf meteen het signaal dat er meer dan suiker in de lading zat.

“In de container vonden we 540 kilogram cocaïne, verpakt in plastiek tussen de reguliere lading”, zegt de Receita nog. De drugs werden meegenomen voor vernietiging.

Meer dan een ton cocaïne met bestemming Antwerpen onderschept in Brazilië
De drugs in Santos zaten verborgen in een lading suiker. Foto: receita federal

In Itapoá zat de cocaïne dan weer verborgen tussen een lading hout. In lokale media wordt gemeld dat het om een lading gaat die buiten medeweten van de officiële verzender in de container gestopt werd.

De onderschepte ladingen zijn al de zesde en zevende cocaïnevangsten met bestemming Antwerpen dit jaar in Zuid-Amerika. In amper drie weken werd in Brazilië, Bolivia en Colombia meer dan vijf ton coke voor onze contreien tegengehouden.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio