Zoersel Kermis strikt Vlaamse kleppers als Laura Lynn en Bart Kaëll

Het bestuur van Zoersel Kermis. Foto: rr

Zoersel Kermis strikt Vlaamse kleppers als Laura Lynn en Bart Kaëll

Print
Zoersel -

Zoersel Kermis bestaat tien jaar en dat wordt gevierd met extra straffe artiesten op het ambiancefestival. Kleppers als Laura Lynn, Bart Kaëll, De KetnetBand en Gebroeders Ko komen het eerste weekend van februari naar de spiegeltent in Zoersel. De kaartverkoop is volop bezig.

Voor de Zoerselaar is het eerste weekend van februari niet zomaar een weekend. Dan wordt het dorpsplein immers omgetoverd tot een kermisdecor. Sinds 2011 zijn ook de caféloop, het ambiancefestival en de Après-Ski vaste waarden in de succesformule van Zoersel Kermis. “De eerste editie was er echt ‘boenk op’”, zegt Luc Kennis, een van de stichters. “Oorspronkelijk hadden we het idee het eenmalig te doen, maar Zoersel keek al zo hard uit naar de volgende editie. We moesten het initiatief wel verder zetten.”

Volgens comitévoorzitter Johan Rymen heeft het jubileumprogramma voor iedere leeftijdscategorie wel wat te bieden. Donderdag is er al een VIP-avond waarop iedereen die betrokken is bij de kermis wordt uitgenodigd. Terwijl voor de meesten het ambiancefestival met Bart Kaëll en Laura Lynn het hoogtepunt zal zijn, kijken de kinderen uit naar de KetnetBand op zaterdagnamiddag. De bingoavond op vrijdag en de dansnamiddag op zondag zijn dan weer ideaal voor ouderen.

Een deel van de opbrengst gaat naar plaatselijke goede doelen. Zo heeft Zoersel Kermis de voorbije jaren onder meer G-sportorganisatie Scabazoe en zorgcentrum Monnikenheide gesteund.

Tickets: online beschikbaar via zoerselkermis-2020.eventsquare.co

Programma:

Donderdag 6 februari: Pré Soirée VIP event - Kermisreceptie van 19.30 uur tot 23.30 uur aan Dorpsplein. Enkel toegankelijk met VIP-ticket, dat ook gratis toegang verleent tot het Ambiance Festival en de Après-Ski.

Vrijdag 7 februari: Caféloop ‘Van vlees en bloed’. Start om 19.00 uur aan Oaked Pub Surcele. Inschrijving ter plaatse met een kostprijs van vijf euro.

Vrijdag 7 februari: Bingo tussen 19.30 en 22.30 aan Dorpsplein. Een bingo-pakket voor vijf personen inclusief een fles cava kost twintig euro.

Zaterdagnamiddag 8 februari: Kindernamiddag met een optreden van de Ketnetband tussen 14.00 uur en 18.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 8 euro.

Zaterdagavond 8 februari: Ambiance Festival tussen 21.00 uur en 03.00 uur met Laura Lynn en Bart Kaëll. De ticketprijs bedraagt 10 euro.

Zondagnamiddag 9 februari: dansnamiddag met live orkest.

Zondagavond 9 februari: Après-Ski tussen 19.00 uur en 23.59 uur met Gebroeders Ko. De ticketprijs bedraagt 8 euro. Wie in Dirndl of Lederhose verkleed komt, krijgt een gratis drankkaart.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio