Vakbondsvergadering in gevangenis Begijnenstraat, directie deelt zelf het eten rond

Foto: Jan Van Der Perre

Vakbondsvergadering in gevangenis Begijnenstraat, directie deelt zelf het eten rond

Print
Antwerpen -

In het arresthuis in de Begijnenstraat in Antwerpen is het personeel momenteel niet aan het werk. Door een infovergadering van de vakbonden kregen gedetineerden geen ontbijt en deelt de directie vanmiddag zelf het eten rond.

De cipiersvakbonden in de Begijnenstraat hebben dinsdagochtend sinds 8.30u het personeel bijeen geroepen voor een infovergadering. Al het personeel is aanwezig en het werk in de gevangenis ligt voorlopig stil. Daardoor was er deze ochtend geen ontbijt voor de 720 gedetineerden. De vergadering staat los van het incident van maandagochtend in de afdeling ter bescherming van de maatschappij (ABM). Een geïnterneerde sloeg toen twee cipiers het ziekenhuis in.

De bonden willen het personeel dinsdag informeren over het feit dat het sociaal overleg over de minimale dienstverlening bij stakingen in de gevangenissen is afgesprongen.

Wanneer het personeel terug aan het werk gaat is voorlopig nog onduidelijk. “Er is geen einduur doorgegeven voor de vergadering van de vakbonden”, zegt Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het Gevangeniswezen. “De directie heeft besloten zelf het eten te bedelen aan de gedetineerden.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio