© BFM

34-jarige fietser hersendood na aanrijding door bestelwagen

De 34-jarige fietser die dinsdagmorgen werd aangereden op de Prins Boudewijnlaan in Edegem is hersendood verklaard. Dat bevestigt de politiezone Hekla.

jtp

Het ongeval gebeurde iets voor 6 uur. “De fietser stak ter hoogte van de Carrefour de straat over, maar net op dat moment reed een bestelwagen in de richting van Antwerpen voorbij”, legt Dirk Fonteyne van lokale politie HEKLA uit. Vermoedelijk had de chauffeur van de bestelwagen de fietser niet of te laat gezien. Het was nog vroeg en er hing dinsdagmorgen ook een dichte mist.

De fietser, de 34-jarige Michiel Claus uit Antwerpen, werd in kritieke toestand afgevoerd naar het UZA en werd in de loop van de dag hersendood verklaard. De papa van twee jonge kindjes baat in Kontich het bekende café De Wipschutter uit en is in de regio erg gekend.

“De bestuurder van de bestelwagen, een 42-jarige man uit Edegem, werd in shock naar het ziekenhuis gebracht”, aldus Fonteyne. Door het ongeval was de Prins Boudewijnlaan zo’n uur lang versperd in de richting van Antwerpen. Iets na 7 uur werd de straat weer vrijgegeven voor het verkeer.

© BFM

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio