Eerste wolvenwandeling in Zoerselbos

Is er plaats voor een wolf in de Antwerpse Kempen? Foto: Belga

Eerste wolvenwandeling in Zoerselbos

Print
Zoersel -

De inwoners van Zoersel beleefden een spannende kerst met drie, vermoedelijk door een zwervende wolf, doodgebeten schapen. Hoewel er pas definitief bewijs zal zijn als het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) de DNA-resultaten eind deze maand bekendmaakt, organiseren Welkom Wolf en Landschap vzw op 23 februari in het Zoerselbos al een infowandeling rond de mogelijke terugkeer van wolven naar de Antwerpse Kempen.

Hoe herken ik een wolf? Kan ik nog met mijn hond gaan wandelen in het bos? Heeft de wolf een voldoende groot territorium aan natuurgebieden als het Vliegveld in Malle-Zoersel, het Groot en Klein Schietveld in Brasschaat/Wuustwezel en de Kalmthoutse Heide? Gidsen Frederik Thoelen en Jan Loos beantwoorden alle vragen.

De wandelingen vertrekken om 10u en om 14u aan het Bezoekerscentrum Zoerselbos aan de Boshuisweg tegenover het Boshuisje. Beide wandelingen duren ongeveer 2,5 uur en zijn gratis voor leden van Landschap vzw. Niet-leden betalen 2,5 euro per persoon of 5 euro per gezin. Inschrijven is niet nodig.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio