Ellen Joncheere gestart als CEO van diamantkeurder HRD

Foto: JEAN CHISCANO

Ellen Joncheere gestart als CEO van diamantkeurder HRD

Print
Antwerpen -

Ellen Joncheere is vandaag gestart als nieuwe CEO van diamantkeurder HRD Antwerp. Daarmee stopt ook het interim-mandaat van Michel Janssens, die op pensioen gaat.

HRD keurt sinds 1973 geslepen diamanten, waarbij diamantairs een certificaat ontvangen voor de edelstenen. Per jaar levert HRD in labo’s wereldwijd zo’n 126.000 certificaten af. Het bedrijf zegt na een “een lange periode van onzekerheid” nu voor een “ambitieuze” CEO te kiezen.

Ellen Joncheere was eerder CEO van auto-onderdelenfabrikant Fremach en zat ooit in de running om de NMBS te leiden. Joncheere hielp bedrijven in snel veranderende omstandigheden. “Ze moet HRD Antwerp helpen bij het overwinnen van de obstakels die er zijn en om de organisatie voor te bereiden op de toekomst.”

HRD was de laatste jaren verlieslatend. Het focust op certificeren, opleiden, en het ontwikkelen van technologische hulpmiddelen om synthetische diamanten op te sporen, wat heeft geleid tot een reorganisatie van de wereldwijde structuur en hiërarchie.

Volgens voormalig HRD-topman Peter Meeus blijft het bedrijf intussen te koop staan. Zelf heeft hij nog steeds interesse, ondanks een afgewezen bod.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio