Courrèges - Mugler - Matty Bovan

Buiten de lijntjes: alle ogen op je eyeliner

Goed nieuws voor wie behoorlijk onhandig is met eyeliner: uitschieters zijn deze lente niet zo erg. Kronkelende lijnen of grafische strepen - lees: iets vastere hand nodig - zijn volgens grote modehuizen meer dan ooit in de mode.

vwh

Creatief kronkelend

Bij Courrèges tekende de visagist van dienst met de vrij hand asymmetrisch kronkelende lijnen rond de ogen van enkele modellen. Omdat de vorm zelf al experimenteel was, werd gekozen voor een standaard zwart lijntje, dat sierlijk rond de wenkbrauwen krulde.

Futuristisch

Bij Matty Bovan werd gefocust op eyeliner in futuristisch blauw. Op de bovenste oogleden werd vertrokken van een simpele cateye, maar deze liep door via de onderste oogleden tot aan weerszijden van de neusbrug. Een beetje zilveren oogschaduw in de binnenste ooghoeken maakte de look extra intergalactisch.

Door de wenkbrauwen

Gezien bij Mugler: een eyeliner in dualiteit met de wenkbrauwen. Het Amerikaanse topmodel Bella Hadid en haar collega’s hadden omhoog geborstelde wenkbrauwen. Die werden letterlijk onderstreept met een andere kleur eyeliner om een stilistische, optische frons te creëren.

Tip: het enige wat je nodig hebt voor deze look, is een goede oogprimer om je canvas af te bakenen. Het product houdt getekende lijntjes mooi op hun plaats. Voor de rechte lijnen is een vaste hand aanbevolen - of je kleeft een beetje washi tape op je huid om er een rechte lijn langs te trekken. Trek de huid hiervoor stevig aan voor een doorlopende lijn.

NIET TE MISSEN