© BELGA

Politie controleert op overlast in Stuivenbergwijk

Het wijkteam uit de Stuivenbergwijk controleerde zondag vanaf de late namiddag 17 voertuigen en 77 personen. Vanuit de wijk kreeg de Antwerpse politie namelijk geregeld klachten binnen over verschillende vormen van overlast.

jtp

De klachten van de buurtbewoners van de Stuivenbergwijk gingen onder meer over sluikstort, foutparkeerders of overlast door druggebruikers. In totaal deed de politie drie vaststellingen van druggebruik. Zo werd via cameratoezicht een druggebruiker opgepakt ter hoogte van een school. De man bleek ook illegaal in ons land te verblijven.

“Een man die gecontroleerd werd naar aanleiding van een verkeersinbreuk werd meegenomen omdat hij nog verhoord diende te worden in een dossier rond bedreigingen”, zo meldt de politie. Op een pleintje waar kinderen spelen en waar ook een openbaar toilet is, werd een wildplasser betrapt. De man werd geverbaliseerd.

“Er zijn ook nog 45 processen-verbaal opgesteld voor verschillende verkeersinbreuken. Tijdens de actie werden ook twee achtergelaten wrakken opgemerkt. En één handelszaak was niet in orde met de regelgeving. Het was niet mogelijk om van buiten naar binnen te kijken”, aldus de politie.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio