Sporting Lokeren hoopt weer transfers te mogen doen dankzij nieuwe sponsordeal

Voorzitter Louis de Vries Foto: Photo News

Sporting Lokeren hoopt weer transfers te mogen doen dankzij nieuwe sponsordeal

Print

Sporting Lokeren heeft een nieuwe sponsordeal afgesloten die eerstdaags geofficialiseerd zal worden. De club van voorzitter Louis de Vries, momenteel de hekkensluiter in 1B, hoopt hiermee het licht op groen te krijgen van de Licentiecommissie van de KBVB om zich alsnog op de transfermarkt te begeven.

LEES OOK. Transferverbod voor Lokeren: twee sterkhouders vertrekken bij hekkensluiter in 1B

De Wase club kreeg eind december na een tussentijdse controle van de Licentiecommissie te horen dat het niet aan alle financiële verplichtingen had voldaan. Daardoor kreeg het een transferverbod opgelegd.

Sponsor

Met een nieuwe sponsordeal wil de club geld in het laatje krijgen en financieel stabieler worden. “De voorbije weken werden er heel wat negatieve zaken op sportief én extrasportief vlak naar voren gebracht”, stelt voorzitter Louis de Vries op de website van de club. “Vandaag en morgen worden de laatste punten en komma’s aan de belangrijke sponsorovereenkomst aangebracht. De samenwerking zal in eerste instantie een zeer waardevolle sponsordeal van vier jaar zijn, maar een verdere structurele samenwerking met deze partner binnen Sporting Lokeren is het objectief.”

“De club wordt zo weer financieel zeer gezond en er kan met deze kapitaalsinjectie een mooie toekomst verder uitgebouwd worden. We willen dan ook zo snel mogelijk het transferverbod tenietdoen.” Over wie die sponsor is, zal de club later deze week nog communiceren.

Fusie

De Vries reageerde ook nog op de uitspraken van erevoorzitter Lambrecht. Die zei in een interview aan TV Oost dat “het voorbij is voor Sporting Lokeren”. Hij zou ook beweerd hebben dat enkel een fusie nog voor de redding zou kunnen zorgen. Maar volgens De Vries is er geen sprake van een fusie: “Een fusie is totaal niet aan de orde. Ik blijf rekenen op de steun van de vele supporters van Sporting Lokeren.” Lokeren ontvangt vrijdagavond in eigen stadion Oud-Heverlee Leuven.

Meer voetbalnieuws