Quinten Hermans mag zich bij Van Aert en co voegen: Belgische selectie WK veldrijden in Zwitserland bekend

Quinten Hermans Foto: Photo News

Quinten Hermans mag zich bij Van Aert en co voegen: Belgische selectie WK veldrijden in Zwitserland bekend

Print

Limburger Quinten Hermans mag mee naar het WK veldrijden op 2 februari in het Zwitserse Dübendorf. Zijn zevende plaats gisteren in Nommay was voor bondscoach Sven Vanthourenhout het bewijs dat de kopman van Torremans CX zijn selectie voor het WK verdient.

LEES OOK.ANALYSE WK-SELECTIE. Niet zozeer de naam van de zevende renner, wel de te volgen tactiek is het heikele punt

Zeven landgenoten mag bondscoach Sven Vanthourenhout selecteren aangezien sinds de WB-manche in Nommay zeker is dat een Belg komend weekend de wereldbeker wint. Zes renners mochten zich al zeker achten: drievoudig wereldkampioen Wout van Aert, Toon Aerts, Tim Merlier en het trio van Pauwels Sauzen - Bingoal Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michaël Vanthourenhout. Ook over de zevende plek was er in het hoofd van Vanthourenhout al lang duidelijkheid maar de recent mindere prestaties van Quinten Hermans na ziekte en het opvallend sterk presteren van Gianni Vermeersch zorgden toch voor twijfels. Vermeersch en Hermans reden in Nommay ook doorlopend in elkaars buurt maar het was de Limburger die uiteindelijk aan het langste eind trok en zijn selectie verrechtvaardigde.

“Geen moeilijke keuze”

“Het was geen moeilijke keuze. Gianni Vermeersch vindt in de kerstperiode zijn betere benen zoals de voorbije jaren, maar het was net niet genoeg om zelfs nog in de weegschaal te gaan liggen met Quinten Hermans”, verklaarde bondscoach Sven Vanthourenhout maandag zijn keuze.” Ik denk dat hij dat ook zelf besefte. Hij hoopte er nog wel op, maar hij had in Nommay echt al moeten verrassen om mee te kunnen gaan.”

”Mijn aanpak bij de elite mannen? Daar heb ik een idee van. We weten wat er ons te wachten staat, daar moet ik geen tekening bij maken. We hebben respect voor Mathieu van der Poel. Maar we gaan koersen om te winnen, zoals we dat de voorbije kampioenschappen hebben geprobeerd. Het wordt geen makkelijke opdracht.”

Quinten Hermans mag zich bij Van Aert en co voegen: Belgische selectie WK veldrijden in Zwitserland bekend

”Volgende week houden we weer een mini-stage, wat we al twee jaar doen. Dat is niet alleen voor de tactiek te bespreken, maar ook gewoon om praktische afspraken te maken. Zo kunnen we gerust naar Zwitserland afreizen.”

Van het parcours in Zwitserland verwacht Vanthourenhout niet veel. ”Ik ben er zelf geweest maar het is intussen geweten dat we er niet veel van moeten verwachten. Het stelt niet veel voor. Ze gaan wel obstakels bouwen maar het wordt niets spectaculairs. Het parcours is wat het is. We zullen honderd procent aan de start staan.”

Bondsvoorzitter: “Niet makkelijk dit jaar”

“Het is inderdaad zo dat het dit jaar niet makkelijk zal zijn”, tempert bondsvoorzitter Tom Van Damme de verwachtingen. “Mathieu van der Poel is een uitzonderlijk atleet, dat moeten we aanvaarden. De beste Wout van Aert zou hem aankunnen. Het is nog twee weken maar we moeten realist zijn. Bij de dames is Sanne Cant later in conditie dan de vorige jaren. Maar ook daar is Nederland favoriet.”

Meer sportnieuws