Rechtbank Breda buigt zich over verdwijning Johan Van der Heyden

Johan Van der Heyden (linksboven) verdween op zondag 2 juli. In de zaak werd prostituee Wanda V.R. uit Zoersel (linksonder) opgepakt. Foto: rr

Rechtbank Breda buigt zich over verdwijning Johan Van der Heyden

Print
Lint / Zoersel -

De rechtbank in Breda buigt zich maandag over de zaak tegen drie verdachten die te maken zouden hebben met de verdwijning van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden uit Lint. Het gaat om een inleidende zitting, waarin de zaak nog niet inhoudelijk wordt behandeld.

Van der Heyden verdween spoorloos nadat hij op zondag 2 juni vorig jaar zijn woning had verlaten in Lint. De politie vermoedt dat hij in de directe omgeving van een woonwagenkamp in de buurt van Steenbergen is gegijzeld en gedood. Zijn lichaam zou daarna in stukken zijn gesneden en verbrand. De stoffelijke resten zouden vervolgens zijn vervoerd in een speciekuip en zijn gedumpt in het buitengebied van Steenbergen of vanaf een brug in het Schelde-Rijnkanaal gegooid.

Het witte busje van de man, een Peugeot Boxer, werd na zijn verdwijning leeg teruggevonden in Den Bosch. Volgens de politie is de auto ook in Steenbergen geweest, niet ver van Roosendaal en Bergen op Zoom. Hoewel nog veel onduidelijk is, vermoedt de politie dat geld het motief was om de Belg om het leven te brengen.

In de zaak zijn de afgelopen maanden zeven mensen aangehouden. Twee vrouwen, waaronder prostituee Wanda V.R. (39) uit Zoersel, en een Nederlandse man zitten nog vast.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio